Håndtryk leasingaftale
Håndtryk leasingaftale
Tilbage til nyheder

Få beregnet og betal efter de nye bilafgifter (L129)

Regeringen er blevet enige om de nye afgiftssatser og beregningsmetoder, og har derfor udarbejdet et lovforslaget L129, som træder i kraft fra d. 18. december 2020.

Da Motorstyrelsen ikke ændrer deres beregnere i Dansk Motorregister før juni 2021, vil der i denne periode opstå en overgangsperiode, hvor forhandlerne i første omgang bliver opkrævet efter de “gamle” registreringsafgiftsatser. Motorstyrelsen opfordrer til, at der i købsaftaler, der indgås fra den 18. december 2020 og frem, tages højde for både ovenstående efterregulering, og at lovforslagets indhold kan ændre sig inden vedtagelse.

Dansk Motor Finans er klar til at håndtere de nye bilafgifter. Derfor vil I som forhandler, fremover få beregnet og afregne efter lovforslaget L129.

Jeres fordele ved at bruge DMF:

  • Kend jeres salgsproveneu fra start
  • Ingen udlæg overfor jeres kunde eller Motorstyrelsen
  • Ingen administration

Hvad får I?

  • I får faktura som I kender det, blot med afregning af L129-afgift
  • Kvittering på beregning fra DMR (Beløb som anmeldes til Motorstyrelsen)
  • Kvittering på beregning fra os (DMF) (Jeres opkrævning efter L129)

Med dette setup får I den korrekte registreringsafgift med det samme, dokumenation til internt brug, og dokumentation overfor jeres kunder.
Med andre ord:

Fuldstændig samme gode setup – bare med nye bilafgifter

Ved endelig værdifastsættelse, vil I modtage kvittering på den nye bilafgiftsats, samt kvittering på den gamle bilafgiftsats (som i første omgang indberettes til Motorstyrelsen – DMR). Derved kan I på behørigt vis dokumentere, at der er en legitim årsag til differencen.

Den nye lovgivning træder i kraft pr. 1.juni 2021, men vil fungere med tilbagevirkende kraft til d. 18/12-2020.

Vi anbefaler jer at tage forbehold for afgiftsændringer overfor jeres kunden i forbindelse med slutseddel/fakturaer af køretøjet.

Opsummering

Vi ved at der er mange spekulationer i bilforretningerne, men vi håber at dette kan give jer ro i maven.
Kort beskrevet, så ændres administrationen hos jer ikke – I får bare tilgang til den nye registreringsafgift fra dag 1, i stedet for at vente på Motorstyrelsens opdatering i DMR.

Er i ikke allerede en del af systemet, så få adgang her

– Dansk Motor Finans

Dansk Motor Finans udvider til MY GARAGE

Dansk Motor Finans udvider nu til det eksklusive bilhus My Garage i Vejle. Denne udvidelse giver Dansk Motor Finans mulighed for at bidrage med vores ekspertise inden for værdifastsættelse af køretøjer og import af biler til det luksuriøse bilmekka.

Kim sidder i bil

Rentestigning på leasingaftale betyder…

Vi modtager ofte spørgsmålet: “Hvor stor betydning har renten for leasingbiler?” Den globale og nationale rente er steget betydeligt i det seneste år, men hvordan påvirker det dine kunders leasingaftaler økonomisk?

Vi er flyttet til Kolding i nyt domicil

Dansk Motor Finans har netop markeret vores 5-års jubilæum ved at flytte ind i nye lokaler i Kolding. Rasmus Sandvej Juulsen udtaler sig om den store investering og om tilføjelsen af nye kompetencer i Dansk Motor Finans.