Privatleasing

Leasing er mere populært end nogensinde før og det er der mange gode grunde til.
Med privatleasing får du en luksusbil helt uden at skulle tænke på de forpligtelser og omkostninger, der er forbundet med at være bilejer.

Der ligger mange overvejelser bag anskaffelsen af ny bil. Skal den være ny eller brugt? Skal du lease eller købe? Hvor længe ønsker du at beholde den? Og hvad med gensalgsværdien og risikoen for afgiftsomlæggelser?

Vores holdning er klar. Hvis du ønsker en bil lidt ud over det sædvanlige, kan forudsige dit kørselsbehov og planlægger at udskifte bilen med 2 til 3 års mellemrum, er privatleasing af brugtvognsbiler det rigtige valg for dig. Du slipper for alle bekymringerne ved at være bilejer, får mere bil for pengene – og til en lavere månedlig ydelse.

Vi tilbyder følgende leasingtyper: Flexleasing, splitleasing og sæsonleasing.

Tillægsprodukter

Efter behov og ønsker skræddesyr vi leasingaftalen specifikt til dig, så den bliver mest mulig attraktiv. Gennem leasingperioden har du muligheden for stadig at kunne til- eller fravælge tillægsydelser.

 • Dækaftale
 • Tilbagekøbsgaranti
 • Vejhjælp
 • Kaskoansvarsforsikring
 • Friskade/Glasskade
 • Serviceaftale

Lease vs. købe

I langt de fleste tilfælde er privatleasing et bedre valg end bilkøb grundet den minimale kapitalbinding. Men der findes altid undtagelser. Tommelfingerreglen indenfor leasing er, at jo dyrere bilen er, jo bedre kan det betale sig at lease frem for at købe.

Så er det en Suzuki Swift, du har i kikkerten, er det mere rentabelt for dig bare at købe den på en almindelig afbetalingsordning.

Men er du vild med luksus- og superbiler, såsom Porsche 911 eller Jaguars F-TYPE-modeller, så kan det klart betale sig at springe ud i leasing.

Som leasingtager har du også mulighed for at tegne ansvar- og kaskoforsikring, service- og reparationsaftale, grøn ejerafgift, dækaftale m.m. i en samlet leasingaftale. Dermed er du fuldt dækket, og du behøver kun at fokusere på køreglæden.

Nogle leasingselskaber tilbyder også muligheden for at lease uden at skulle betale engangsydelsen/førstegangsbeløbet. Til gengæld skal man så betale en højere månedlig ydelse.

Eksempler på leasingaftaler

 • overskuelig leasing aftale
  Den komfortable aftale
  Med den komfortable aftale leaser man typisk en bil der er 3-5 år gammel. Bilen har ca. kørt 60-90.000 km. Vi importerer godt udstyrede, velholdte biler uden afgifter fra typisk svenske eller tyske producenter. Leasingaftalen er uden uforudsete omkostninger og løber på op til 36 måneder. Mulighed for at inkludere bl.a. ansvar- og kaskoforsikring, grøn ejerafgift og service- eller reparationsaftale i aftalen. Det samme gælder dækaftale og andre tillægsydelser. Derudover er der landsdækkende serviceværksteder tilknyttet.
 • overskuelig leasing aftale
  Den luksuriøse aftale
  Den luksuriøse aftale indeholder hele pakke. Man får en topudstyret luksusbil som typisk er 3-12 måneder gammel. Det betyder at op til 30 % af værdien allerede er afskrevet. Leasingaftalen løber i max 12 måneder, som dog er uopsigelig de første 6 måneder. Ansvar- og kaskoforsikring, grøn ejerafgift og reparationsaftale er inkluderet. Derudover kan man tilkøbe en dækaftale. Med denne aftale er der ingen uforudsete udgifter og du får maksimalt overblik over din biløkonomi. Her er der selvfølgelig også landsdækkende serviceværksteder.
Ingen overraskelser ved privatleasing, sæsonleasing eller flexleasing

Hvad skal du kigge på ved privatleasing?

Selvom flexleasing er mere populært end nogensinde, og der er kommet flere udbydere til, så er der sjældent to flexleasingtilbud, der er ens. Derudover er nogle aftaler også sat så kringlet op, at de gør det svært at få det fulde overblik over, hvad de forskellige tilbud indebærer.

 

Hos Dansk Motor Finans vil vi gerne gøre vores for, at kommende leasingtagere får en god oplevelse med flexleasing. Derfor vil vi i det følgende gøre dig klogere på, hvad du især skal være opmærksom på, når du kigger på leasingaftaler. Dermed er du godt klædt på, til når du skal til at vælge, hvilket leasingtilbud der bedst passer til dit behov.

 

Når du gennemgår flexleasingaftaler, er der fem ting, som du primært skal kigge efter og forholde dig til:

 

 1. Hvilken type leasing er der tale om
 2. Førstegangsydelsen på bilen
 3. Den månedlige ydelse på bilen
 4. Bilens restværdi
 5. Bilens pris
tillægsprodukter til din privatleasing

1. Hvilken type leasing er der tale om

Der findes to typer leasing: Operationel leasing og finansiel leasing. Selvom de langt hen ad vejen har ens vilkår, så adskiller de sig fra hinanden på et vigtigt punkt.

 

Ved operationel leasing afleverer du bilen tilbage til leasingselskabet, og du behøver ikke bekymre dig om videresalg. Det tager leasingselskabet sig af.

 

Ved finansiel leasing afleverer du derimod ikke bilen tilbage. Her er det dig, som indestår for bilens restværdi, og du er samtidig forpligtet til at finde en køber til bilen.

 

Visse leasingselskaber tilbyder begge leasingtyper for at give kunderne frihed til at vælge den løsning, der bedst passer dem.

 

Men de fleste leasingselskaber skriver ikke, hvilken type leasing de tilbyder, og derfor må mange leasingtagere gætte sig frem leasingtypen ud fra de vilkår, som de bliver tilbudt.

professionel leasing uden engangsydelse og finansiering

2. Førstegangsydelsen på bilen

Førstegangsydelsen består af en procentdel af bilens pris, og beløbet bruges helt eller delvis til at nedskrive bilens restværdi. Du kan højst betale 30% af bilens pris, da dette beløb er, hvad SKAT maksimalt accepterer.

 

Fordi størstedelen af alle biler løbende mister værdi hen over leasingperioden, er det vigtigt, at bilens værdi bliver nedskrevet hvert år. Dette sikrer dig en realistisk restværdi, så du undgår ubehagelige overraskelser, når leasingperioden er ovre.

 

Nogle leasingselskaber tilbyder også leasing uden engangsydelse mod en højere månedlig ydelse.

drømmebiler klar til flexleasing

3. Den månedlige ydelse på bilen

Den månedlige ydelse dækker over afgifter til staten, administration i forbindelse med din leasingaftale, finansiering af bil og evt. afskrivning. Størstedelen af beløbet går til staten, da afgifterne ifølge flexleasing-princippet skal betales i procent pr. måned af det fulde afgiftsbeløb.

 

Procentsatsen afhænger af, hvor gammel din bil er, og ser sådan her ud på nuværende tidspunkt:

 

 • Er bilens alder et sted mellem helt ny og 3 måneder, skal du betale 2% af den totale afgift pr. måned
 • Er bilens alder et sted mellem 3 måneder og 3 år, skal du betale 1% af den totale afgift pr. måned
 • Er bilens alder over 3 år, skal du kun betale 0,5% af den totale afgift pr. måned

 

I praksis betyder det, at der er flest økonomiske fordele ved at flexlease en bil, som er mere end 3 år gammel. Simpelthen fordi den har den laveste procentsats.

4.-5. Bilens restværdi og pris

Restværdi (også kendt som scrapværdi) dækker over det beløb, som bilen skal videresælges til, når leasingperioden er forbi. Det er vigtigt, at restværdien afspejler markedsprisen så realistisk som muligt, så du ikke ender med en uventet efterregning efter endt leasingperiode.

Dette er ekstra vigtigt for dig, der selv ønsker at indestå for restværdien, eller som leaser bil via en leverandør, der kun tilbyder finansiel leasing.

Det kan dog være svært at vide helt præcist, hvor meget din bil er værd, efter der er gået 12, 24 eller 36 måneder. Men vi har en tommelfingerregel, som du kan bruge til at estimere prisen på din nuværende bil.

Du skal tage førstegangsydelsen ekskl. moms og plusse den med restværdien ekskl. moms. Det giver dig bilens pris i dag. Denne regnemetode forudsætter dog, at hele førstegangsydelsen blev brugt til at nedskrive bilens værdi.

Tommelfingerreglen er derfor: Førstegangsydelse + restværdi = bilens nuværende pris.

Når du har regnet bilens nuværende pris ud, kan du sammenligne den med markedspriserne, som du kan finde på nettet fx på www.mobile.de. Vær opmærksom på, at de viste markedspriser som oftest er ekskl. moms.

Vil du forebygge værditabet fra start af, kan du vælge modeller, som har større sandsynlighed for at bevare værdien. Gå efter biler med klassiske farvekombinationer fx sort/sort, da atypiske farver mister hurtigere værdi.

Hvis du kender dit kørselsmønster rigtig godt, er du også bedre rustet til at forebygge værditabet. En bil, som har kørt 30.000 km, kan som oftest sælges hurtigere og for mere end en bil af samme model, men som har kørt 130.000 km.