Flexleasing

Navnet siger sig selv - Fleksibel leasing om du er privat- eller erhvervskunde. Se omkring mulighederne her

Enorm fleksibilitet med flexleasing

Med flexleasing får du brugsretten over en bil i en begrænset periode via et leasingselskab, som står som den reelle ejer af køretøjet.
Den største fordel ved at lease frem for at købe er de økonomiske besparelser. Når du flexleaser, skal du ikke betale den fulde registreringsafgift, som er 180% af bilens værdi, her og nu. Det skal du derimod hvis du vælger at købe bilen.

Med flexleasing kan du betale så lidt som 0,5% af den fulde afgift på månedlig basis og du betaler kun i den periode, hvor du rent faktisk kører i bilen. Når leasingperioden er slut, afleverer du blot bilen tilbage til Dansk Motor Finans, og du får en ny model udleveret, hvis dette er aftalt.

Langt de fleste leasingselskaber tilbyder, at du kan få din aftale skræddersyet, så den netop dækker dine behov og ønsker.
Hvis du fx kunne tænke dig at køre i sportsvogn i sommerhalvåret og i SUV i de koldere måneder, kan dette sagtens lade sig gøre. Selv om du flexleaser to biler, betaler du kun afgift for den bil, du kører i.
Flexleasing er ideel for dig, som gerne vil køre i de nyeste modeller, og have muligheden for at skifte bil med 2 til 3 års mellemrum.

Hold øje med

Ligesom med så meget andet, skal man også være opmærksom på nogle forholdsregler, når det gælder at flexlease.
Som leasingtager får du mere bil for pengene, fordi du benytter dig af forholdsmæssig afgift (også kaldet periodeafgift). Forholdsmæssig afgift giver dig muligheden for at betale registreringsafgiften på månedlig basis i stedet for som et engangsbeløb, som man normalt gør ved køb af en bil.
Du betaler altså kun afgift i de måneder, som bilen er på danske plader, og kun så længe du kører i den. Det giver en masse økonomiske fordele, at afgiften er bundet til bilens brug og ikke køretøjet i sig selv. Det vil bl.a. være en kæmpe fordel hvis vi taler sæsonleasing.

Når man leaser er det dog leasingselskabet, som ejer bilen. Det er, fordi lovgivningen ikke tillader privatpersoner at eje biler, som bliver leaset. For at få adgang til alle fordelene ved flexleasing, er du derfor nødt til at gå igennem et leasingselskab som Dansk Motor Finans, som kan administrere og godkende din bil over for SKAT.

Når bilen skal videresælges

På et tidspunkt så udløber leasingperioden og bilen skal videresælges. Her skal restværdien udregnes. Restværdien skal afspejle markedsprisen så realistisk som muligt, så man ikke ender med en uventet efterregning efter endt leasingperiode. Man kan med fordel forebygge værditabet fra start af ved at vælge modeller, som har større sandsynlighed for at bevare værdien. Gå efter biler med klassiske farvekombinationer fx sort/sort, da atypiske farver hurtigere mister værdi.
Derudover er det en god ide at kende dit kørselsmønster rigtig godt. På den måde er du bedre rustet til at forebygge værditabet. Det er ofte nemmere at få mere for en bil der har kørt 30.000 km end en bil af samme model, men som har kørt 130.000 km.

Få en bil udover det sædvanlige

På grund af den minimale kapitalbinding er leasing langt hen ad vejen billigere end at købe. Der er dog undtagelser, og derfor har vi også en tommelfingerregel, som hedder: Jo dyrere en bil er, jo bedre kan det betale sig at lease den frem for at købe den.

Vil du gerne have en Suzuki Swift, kan det bedre betale sig for dig at købe den på en almindelig afbetalingsordning.
Men ligger din kærlighed hos luksus- og superbiler, såsom Alfa Romeos Giulia eller Jaguars F-TYPE-modeller, er leasing klart den billigste måde at finansiere bilen på.

Som leasingtager har du også mulighed for at tegne ansvar- og kaskoforsikring, service- og reparationsaftale, grøn ejerafgift, dækaftale m.m. ind i din leasingaftale. Skulle uheldet være ude, vil du i så fald være fuldt sikret.

Er du stadig i tvivl om flexleasing er det rigtige for dig? Vores kompetente leasingteam står klar til at rådgive dig, du skal blot kontakte os.