Dokument omkring pris på køretøj
Dokument omkring pris på køretøj
Tilbage til nyheder

Hvorfor er registreringsafgift steget på mange biler?

Gennem det seneste års tid, har vi oplevet at samme brugte bil stiger i pris, når vi værdifastsætter køretøjerne. Det er til trods for at kilometerstanden er øget og bilen er blevet ældre. Men hvorfor stiger registreringsafgifterne så?

Lavere udbud af brugte biler – færre at sammenligne med og dem der er, er dyrere.

Når vi beregner hvilken registreringsafgift der skal pålægges den enkelte bil, kigger vi på bilmarkedet. Når udbuddet er så lavt på brugtbiler, stiger bilpriserne i markedet. Når markedet stiger, så stiger de efterfølgende registreringsafgifter som bliver pålagt næste “portion” af biler til salg.

 

Stigende nypriser, som har stor effekt på el og hybrid biler

Til nytår stiger registreringsafgifterne endnu en gang. Det er ikke blot et par hundrede kroner, som man har tidligere har oplevet. Vi taler flere tusinde af kroner, som regeringen har valgt at pålægge den grønne omstilling. Hårdest går det nemlig udover el og hybridbiler. Du kan allerede nu på taxcalc.dk, beregne afgifterne for 2023 og se konsekvenserne af afgiftsstigningerne.

 

Standsfradrag for middel stand er forsvundet

Vi har før juli 2022, som selvanmelder, kunne fratrække op til 8.000,- i den vurderede handelspris. Det betyder, at enhver registreringsafgift var cirka 3-5.000 billigere, end den er i dag. En besparelse, som gik direkte på bundlinjen. Dette fradrag er væk nu, så importbilerne er i bund og grund steget. En afgift, som betyder meget for den enkelte dansker. Dette er blot en af de mange afgifts- og skattestigninger vi har set fra regeringen de seneste årrækker.

 

Opsummering

Når afgifterne stiger, er forhandlerne ligeledes også nødt til at have mere for deres biler. Der sker en snebolde-effekt, og spørgsmålet er hvornår det stopper.

Men spørgsmålet er også, hvem tager regningen? Forhandlerne, eller de private folk?

På grund af stigende udgifter i privatøkonomien, vil vi måske se en defensiv købsadfærd. Bilproducenter øger deres kapacitet mere og mere. Det mindsker ventelister og leveringstider. Det gør at nyvognsmarkedet igen er mere attraktivt end det brugte, og derfor vil de brugte biler falde. På den anden side, så er langt størstedelen el-biler og i DK kommer der mere og mere afgift på, så de nye biler bliver dyrere. Holder det liv i brugtvognsmarkedet?

Der er mange spekulationer og tanker. Det bliver spændende at se hvad efteråret bringer.

Opdateret afgiftssatser i Taxcalc.dk

I forbindelse med de nye registreringsafgifter som blev vedtaget 18/12 2020, opdateres afgiftssatserne løbende frem mod 2025. Der er netop blevet offentliggjort de nyeste satser for 2024, og de er hermed opdateret i Taxcalc.dk.   Taxcalc.dk er en gratis service til bilbranchen udstedt af Dansk Motor Finans. Den indeholder diverse regnemaskiner i forbindelse med afgiftsberegninger Opdateret afgiftssatser i Taxcalc.dk

dansk motor finans domicil kolding

Dansk Motor Finans overtager www.motorkompagniet.dk

Dansk Motor Finans, en af landets førende selskaber inden for import, leasing og værdifastsættelse af køretøjer, har meddelt, at de vil overtage identiteten og hjemmesiden www.motorkompagniet.dk fra Motorkompagniet ApS, efter virksomhedens stiftere har valgt at lukke forretningen. Dette samarbejde markerer en strategisk udvidelse af Dansk Motor Finans’ aktiviteter og giver dem adgang til det private B2C-marked, hvor Dansk Motor Finans overtager www.motorkompagniet.dk