michael kejser læser magasin
michael kejser læser magasin
Tilbage til nyheder

Ekstern selvanmelder – Fordele og ulemper

At anvende eksterne selvanmeldere til en betaling af registreringsafgift til staten, kan have mange fordele. Der er dog stadig enkelte punkter, som man bør være opmærksomme på.

Der medfølger rigtig mange fordele ved at anvende eksterne selvanmeldere, når man skal have værdifastsat et køretøj og dermed have betalt den fulde registreringsafgift til staten.

Vælg den rigtige samarbejdspartner

Før I vælger at anvende en ekstern selvanmelder, er det vigtigt at I kigger på virksomheden. Da I som oftest står som ejer af køretøjet, hæfter I solidarisk for at der betales den korrekte registreringsafgift, sammen med den eksterne selvanmelder. De fleste eksterne selvanmeldere, indestår for registreringsafgiften de angiver, men ikke hvis virksomheden efterfølgende går konkurs. Her vil I stå tilbage med forholdet mod SKAT/Motorstyrelsen og en eventuel efterregulering.

 

Ingen kredit på månedsangivelse

Ved at anvende en ekstern selvanmeldere, bliver I oftest spurgt på at skulle betale registreringsafgiften straks før værdifastsættelsen. Som selvanmelder, har man kredit for sine registreringsafgift (Løbende måned + 15 dage). Denne kredit frasiger man sig, ved at bruge en ekstern selvanmelder.

 

Vær kritisk omkring registreringsafgiftsbeløbet

Rigtig mange vælger at spørge flere eksterne selvanmeldere omkring registreringsafgiften på det pågældende køretøj, for at opnå den billigste afgift. Det er ikke hensigtsmæssigt, at skulle “shoppe” registreringsafgifter. Man bør selv vurdere hvad køretøjet skal værdifastsættes til. En god tommelfingerregel – kig på din egen salgspris. Shopper man konsekvens efter den billigste registreringsafgift, er man aktivt med til at unddrage registreringsafgift til staten.

 

De mange fordele

Udover de ovennævnte opmærksomhedspunkter, er der mange fordele ved at bruge en ekstern selvanmelder.

  1. 1.     Slip for administration
  2. 2.    Slip for risiko for reguleringer
  3. 3.    Fokusér på jeres kerneforretning

Dansk Motor Finans A/S er et af landets største eksterne selvanmelder. Deres unikke onlinesystem, gør at deres service er yderst populær.

Dansk Motor Finans udvider til MY GARAGE

Dansk Motor Finans udvider nu til det eksklusive bilhus My Garage i Vejle. Denne udvidelse giver Dansk Motor Finans mulighed for at bidrage med vores ekspertise inden for værdifastsættelse af køretøjer og import af biler til det luksuriøse bilmekka.

Kim sidder i bil

Rentestigning på leasingaftale betyder…

Vi modtager ofte spørgsmålet: “Hvor stor betydning har renten for leasingbiler?” Den globale og nationale rente er steget betydeligt i det seneste år, men hvordan påvirker det dine kunders leasingaftaler økonomisk?

Vi er flyttet til Kolding i nyt domicil

Dansk Motor Finans har netop markeret vores 5-års jubilæum ved at flytte ind i nye lokaler i Kolding. Rasmus Sandvej Juulsen udtaler sig om den store investering og om tilføjelsen af nye kompetencer i Dansk Motor Finans.