Tilbage til nyheder

Digital administration til bilbranchen

Ekstern selvanmelder – Fordele og ulemper

Der medfølger rigtig mange fordele ved at anvende eksterne selvanmeldere, når man skal have værdifastsat et køretøj og dermed have betalt den fulde registreringsafgift til staten.

Vælg den rigtige samarbejdspartner

Før I vælger at anvende en ekstern selvanmelder, er det vigtigt at I kigger på virksomheden. Da I som oftest står som ejer af køretøjet, hæfter I solidarisk for at der betales den korrekte registreringsafgift, sammen med den eksterne selvanmelder. De fleste eksterne selvanmeldere, indestår for registreringsafgiften de angiver, men ikke hvis virksomheden efterfølgende går konkurs. Her vil I stå tilbage med forholdet mod SKAT/Motorstyrelsen og en eventuel efterregulering.

 

Ingen kredit på månedsangivelse

Ved at anvende en ekstern selvanmeldere, bliver I oftest spurgt på at skulle betale registreringsafgiften straks før værdifastsættelsen. Som selvanmelder, har man kredit for sine registreringsafgift (Løbende måned + 15 dage). Denne kredit frasiger man sig, ved at bruge en ekstern selvanmelder.

 

Vær kritisk omkring registreringsafgiftsbeløbet

Rigtig mange vælger at spørge flere eksterne selvanmeldere omkring registreringsafgiften på det pågældende køretøj, for at opnå den billigste afgift. Det er ikke hensigtsmæssigt, at skulle “shoppe” registreringsafgifter. Man bør selv vurdere hvad køretøjet skal værdifastsættes til. En god tommelfingerregel – kig på din egen salgspris. Shopper man konsekvens efter den billigste registreringsafgift, er man aktivt med til at unddrage registreringsafgift til staten.

 

De mange fordele

Udover de ovennævnte opmærksomhedspunkter, er der mange fordele ved at bruge en ekstern selvanmelder.

  1. 1.     Slip for administration
  2. 2.    Slip for risiko for reguleringer
  3. 3.    Fokusér på jeres kerneforretning

Dansk Motor Finans A/S er et af landets største eksterne selvanmelder. Deres unikke onlinesystem, gør at deres service er yderst populær.