Tilbage til nyheder

Digital administration til bilbranchen

Dokumentation i forbindelse med udlejningsbiler

Når du beregner din handelspris, kan du få et særligt fradrag for køretøjer der har kørt udlejning, eller har haft skiftende chauffører. Her får du nogle grundregler til hvordan du beregner den rette handelspris, og dermed den rette registreringsafgift.

 

Registreringsattesten selvstændigt bliver ikke anset som tilstrækkelig dokumentation selv om der af en registreringsattest fremgår, at ejer/bruger er et udlejningsselskab, og køretøjet har været registreret med tilladelsen “Udlejning uden fører”.

 

Bekendtgørelsen:

Her udpluk af bekendtgørelsen på nogle af de punkter du bør være opmærksom på:

  • ”Udlejning uden fører” anses i sig selv ikke som tilstrækkelig dokumentation for at bilen berettiger til et fradrag for særlig anvendelse med skiftende chauffører. Dette er gældende for både dansk som udenlandsk registrering eller tilladelse.
  • Uanset om køretøjet er registreret i Danmark eller har udenlandsk registrering / tilladelse gør dette sig ikke gældende for berettigelse af fradrag forhold til dokumentation for særlig anvendelse.
  • Fradraget for den særlige anvendelse med flere chauffører skal dokumenteres for det enkelte køretøj.
  • Alene lejlighedsvis udlejning af køretøj er ikke fradragsberettiget.
  • Erklæring fra tidligere ejer af køretøjet anses ikke som gyldig dokumentation, og vil kræve supplerende dokumentation.
  • Langtidsleje sidestilles med Leasing og vil ikke være tilstrækkeligt.
  • Udlejningsbil som kun har været udlejet få gange er som udgangspunkt ikke tilstrækkeligt for at opnå fradrag.
  • Der er til dato ikke fastlagt generelle retningslinjer for hvor mange chauffører et køretøj skal have haft, for at man er berettiget til at gøre brug af fradraget.

Udslagsgivende i den enkelte sag i forhold til fradragsberettigelse er ”den faktiske anvendelse af køretøjet”. Du skal derfor huske altid at vedlægge denne dokumentation særskilt.

Eksempler på særskilt dokumentation – Prøvekørselsblanketter, lejekontrakter, kørebøger, eller en låneaftale eller anden registrering for brug af køretøjet.

Motorstyrelsen opfattelse for at opfylde kravet for anvendelse af køretøjer til særlige formål skal være ”langt overvejende”  ( altså udgøre væsentlig mere end 50%).