Tilbage til nyheder

Digital administration til bilbranchen

Dokumentation i forbindelse med udlejningsbiler

Registreringsattesten selvstændigt bliver ikke anset som tilstrækkelig dokumentation selv om der af en registreringsattest fremgår, at ejer/bruger er et udlejningsselskab, og køretøjet har været registreret med tilladelsen “Udlejning uden fører”.

Her udpluk af bekendtgørelsen på nogle af de punkter du bør være opmærksom på:

  • ”Udlejning uden fører” anses i sig selv ikke som tilstrækkelig dokumentation for at bilen berettiger til et fradrag for særlig anvendelse med skiftende chauffører. Dette er gældende for både dansk som udenlandsk registrering eller tilladelse
  • Uanset om køretøjet er registreret i Danmark eller har udenlandsk registrering / tilladelse gør dette sig ikke gældende for berettigelse af fradrag forhold til dokumentation for særlig anvendelse
  • Fradraget for den særlige anvendelse med flere chauffører skal dokumenteres for det enkelte køretøj
  • Alene lejlighedsvis udlejning af køretøj er ikke fradragsberettiget
  • Erklæring fra tidligere ejer af køretøjet anses ikke som gyldig dokumentation, og vil kræve supplerende dokumentation
  • Langtidsleje sidestilles med Leasing og vil ikke være tilstrækkeligt
  • Udlejningsbil som kun har været udlejet få gange er som udgangspunkt ikke tilstrækkeligt for at opnå fradrag
  • Der er til dato ikke fastlagt generelle retningslinjer for hvor mange chauffører et køretøj skal have haft, for at man er berettiget til at gøre brug af fradraget.

Udslagsgivende i den enkelte sag i forhold til fradragsberettigelse er ”den faktiske anvendelse af køretøjet”. Du skal derfor huske altid at vedlægge denne dokumentation særskilt.

Eksempler på særskilt dokumentation – Prøvekørselsblanketter, lejekontrakter, kørebøger, eller en låneaftale eller anden registrering for brug af køretøjet.

Motorstyrelsen opfattelse for at opfylde kravet for anvendelse af køretøjer til særlige formål skal være ”langt overvejende”  ( altså udgøre væsentlig mere end 50%).

Andre nyheder