FORSTÅ HVORDAN EN LEASINGBEREGNER FUNGERER

Leasingberegner til flexleasing

Med en flexleasing er du kørende for et fast beløb per måned. Den månedlige leasingydelse er et fleksibelt beløb, som kan tilpasses efter dine ønsker, men bør også afspejle dit kørselsforbrug. Derfor er god leasingrådgivning essentielt for en god leasingaftale. Se mere om hvordan en leasingberegner fungerer og bliv inspireret.

Leasingydelserne

Leasingydelserne, herunder engangsydelse, månedlige leasingydelse og restværdi, indeholder en række omkostninger, som skal fordeles ud på din leasingaftale.

Du har som udgangspunkt kun interesse i engangsydelsen og den månedlige leasingydelse, da det er de to ydelser hvor du skal have penge op af lommen.

Restværdien afspejler bilens værdi ved leasingudløb, og skal blot sælges ved endt leasing.

Læs om leasingaftalens opbygning
Leasingkontrakt gives i hånden

Prøv en leasingberegner

Eksperimenterer med tallene nedenfor, og se hvordan en leasingberegner kan påvirke din leasingaftale.

Bilens alder
Leasingperiode

Din leasingaftale kunne se sådan ud:

Eksl. moms
Månedlig leasingydelse 0,00 Kr.
Udbetaling 0,00 Kr.
Restværdi 0,00 Kr.
Alle priser: Ekskl. moms
Få tilbud på din leasing her

Priser: Hvad koster det at lease?

En leasingaftale bygges op i faste og variable omkostninger, som bliver beregnet af en leasingberegner. De faste omkostninger er omkostninger som leasingselskabet har i forbindelse med etablering af ny aftale.

De faste omkostninger er ens for alle leasingselskaber, hvor imod de variable omkostninger sættes individuelt.

Markedsrenten hos leasingselskaber ligger i dag som udgangspunkt fra 4,50% til 6%, mens kontraktoprettelse kan varierer fra 3.000,- til 7.500,-. Det kan svinge meget i forholdet til CIBOR-3 renten, som er den markedsdannede rente. Derfor kan en leasingberegner ofte have nogle større udsving.

Det er op til det enkelte leasingselskab at bestemme deres rente og hvor meget de vil have i forrentning, og det samme med etableringsomkostninger. De samlede omkostninger bliver udregnet i en leasingberegner, som fordeler tallene.

Hvordan virker en leasingberegner?

Et tilbud omkring leasing, kan indeholde de rå leasingpriser men også de ekstra tillægsydelser som man kan tilkøbe. De rå leasingpriser der som udgangspunkt er engangsydelse og månedlig leasingydelse beregnes ud fra en nogle faktuelle forhold samt kundens ønsker for sammensætning.

Bilmodel og indkøbspris

Den største udgift i de faste omkostninger på en leasingaftale, er selve bilen. Bilens indkøbspris er den største finansieringsbyrde, men også det element i aftalen som afskrives. Derfor påvirker selve bilmodellen og indkøbsprisen meget selve leasingaftalen.

Udstyr, årgang, kilometer og periodeafgift

Ved ens bilvalg vil udstyr, årgang og kilometerstand påvirke leasingaftalens registreringsafgift, og dermed periode afgift. Hvis bilen er nyere, kørt få kilometer og godt udstyret vil det have en mærkbar betydning på selve leasingydelsen.

Løbetid

De resterende omkostninger, som ikke betales i engangsydelse, fordeles over de månedlige leasingydelser. Jo flere måneder leasingaftalen er, desto flere måneder har du til at betale omkostninger. Dog skal du også være opmærksom på, at jo længere leasingaftalen ér, desto mere skal bilen afskrives. Løbetid er et fast element i en leasingberegner, da denne del aftales på forhånd og påvirke hele regnestykket.

Kørselsforbrug

På en finansiel leasingaftale har du fri kilometer i hele leasingperioden, da du selv indestår for bilens restværdi ved endt leasing. Såfremt du kører mange kilometer, bør du afskrive endnu mere på bilen, så du får en lavere restværdi. Det vil gå udover dine leasingydelse – enten engangsydelsen eller den månedlige leasingydelse.

Hvilket tillægsydelser kan jeg vælge?

Tillægsydelser

Sammen med din rå leasingaftale, har du mulighed for at tilkøbe ekstra ydelser, som finansieres sammen med resten af din leasingaftale.

Læs mere

Kaskoforsikring

Da vi som leasingselskab har en større flåde af leasingbiler, har vi muligheden for at tilbyde dig ekstraordinære fordele på en kaskoforsikring.

Læs mere

Mekanisk forsikring

Vil du dækkes mod svigt på blandt andet motor og gearkasse? Så skal du tilføje en mekanisk forsikring til din næste leasingaftale.

Læs mere

FAQ

Ofte stillede spørgsmål til beregning af leasingpris

Kontakt os

Hvad kan vi gøre for dig?

    Kim i bil