Periodeafgift på din leasingaftale

Forholdsmæssig registreringsafgift

Når leasingselskaber tilbyder leasing af biler, betaler selskaberne forholdsmæssig registreringsafgift til staten. Forholdsmæssig registreringsafgift betales i stedet for at betale den fulde registreringsafgift. Læs her hvorfor.

Hvad er forholdsmæssig registreringsafgift?

Registreringsafgift betales forholdsmæssigt, efter hvor lang leasingperioden er. Så hvis en leasingaftale har en løbetid på 12 måneder, betales der 12 måneders forholdsmæssig registreringsafgift til staten.

Fordelen ved dette, er at der ikke betales unødvendig meget i registreringsafgift, og derved kan omkostningerne holdes nede.

Periodeafgift er et andet ord for forholdsmæssig registreringsafgift. Periodeafgift er et kortere og mere præcist ord, og anvendes derfor oftere. Man betaler altså afgift i en periode.

Perioden er et udtryk leasingaftalens løbetid.

Beregn forholdsmæssig registreringsafgift

Her kan du indtaste den fulde registreringsafgift, og se hvad det giver i forholdsmæssig registreringsafgift. Du kan herved let se forskellen mellem at betale periodeafgift eller den fulde registreringsafgift.

Bilens alder
Lease period

Din forholdsmæssige registreringsafgift:


Rente af restafgift (4,4% årlig rente) 0,00 Kr.
Forventet værditab (0%) 0,00 Kr.
Samlet periodeafgift 0,00 Kr.

Hvordan virker en leasingberegner?

Periodeafgiftens udgangspunkt tages fra den fulde registreringsafgift, som bliver beregnet. Den fulde registreringsafgift er det beløb, som der skulle betales til staten såfremt man køber eller får bilen finansieret privat. I periodeafgifts beregningen er der enkelte elementer, man skal kende til:

Rente af restafgift

Rente af restafgift, er et udtryk for renten af den registreringsafgift man mangler at betale til staten. Når man “kun” betaler periodeafgift, skal man betale rente til staten, af den difference der er i mellem den fulde registreringsafgift og periodeafgiften.

Forventet værditab

Periodeafgiften er beregnes ud fra nogle faste satser. Disse satser er et udtryk for hvor mange procenter bilen falder i værdi per måned. Her er 3 helt faste satser.

Hvis bilen er mellem 0-3 måneder, betaler 2% af den fulde registreringsafgift per måned
Hvis bilen er mellem 3-36 måneder, betaler du 1% af den fulde registreringsafgift per måned
Hvis bilen er over 36 måneder, betaler du kun 0,5% af den fulde registreringsafgift per måned

Samlet periodeafgift

Den samlede periodeafgift, som leasingselskabet kommer til at betale, er altså rente af restafgiften + det forventede værditab på bilen.

Prøv vores leasingberegner

Værditabsberegning – Hvad er det?

Når leasingselskabet betaler periodeafgift, er størstedelen koblet sammen med bilens forventet værditab. Ved biler over 36 måneder, er det forventede værditab 0,5% per måned. Svarende til 6% per år i forventet værditab.

Når leasingaftalen afsluttes, kan leasingselskabet beregne bilens faktiske værditab i leasingperioden. Derved kan leasingselskab blive opkrævet mere i periodeafgift eller få periodeafgift retur. Denne del kaldes en værditabsberegning.

På specialbiler, hvor bilerne ikke kører mange kilometer i leasingperioderne, og samtidig ikke taber i værdi, kan leasingselskaberne få periodeafgift retur, når der foretages en værditabsberegning.

Dette er dog et forhold mellem leasingselskabet og staten, og vil ikke have påvirkning på dig og dit kundeforhold / leasingaftale.

Leasingberegner

FAQ

Ofte stillede spørgsmål til forholdsmæssig registreringsafgift

Kontakt os

Hvad kan vi gøre for dig?

    Kim sidder i bil