Privat- og erhvervsleasing

Hvad er restværdi?

På en finansiel leasingaftale har du den forpligtelse af henvise køretøjets restværdi, som er en del af leasingaftalen. Den finansielle leasingform, er oftest set på leasing af brugte biler, og anvendes som en alternativ til det traditionelle billån. Restværdien er et af de vigtige punkter, for at du får en god aftale.

Kender du din leasingbils indkøbspris?

Når leasingaftalen indgås kender du alle dine forpligtelser på forhånd. Du kender din udbetaling, månedlige leasingydelse og køretøjets restværdi ved endt leasing. Oftest vurderes der at en bil skal afskrive omkring 20% per år. Men hvad hvis bilens værdi ved leasingstart er for høj? Kender du overhovedet bilens værdi?

Du kender kun din restværdi. Restværdien er køretøjets nedskrevet værdi efter du har kørt leasing i en periode – eksempelvis 12, 24 eller 36 måneder. Men hvordan kan du forholde dig til hvad din restværdi er efter 12, 24 eller 36 måneder?

Når du tegner en leasingaftale, er det vigtigt at du kender bilens startværdi ved aftalens indgåelse. Afsøg markedet i eksempelvis Tyskland, og find sammenlignelig biler. Det kan give dig en indikation af, hvad startværdien skal være. Spørg altid ind til denne værdi, for at vurderer om din restværdi i sidste ende holder stik.

Ved du hvor meget bilen skal afskrive i din leasingperiode?

For at få en realistisk restværdi, skal du kende startværdien. Restværdien som du i sidste ende hæfter for, kan være svær at spå om. At “gætte” og aftale en restværdi, kan blive endnu sværere ved en længere periode. Det er nogle parameter der gør udslag i en afskrivning af en bils værdi. Vi har samlet nogle punkterne, som du skal tage i din betragtning når du aftaler restværdien.

  • Vurdér din årlig kilometerkørsel
  • Vurdér bilens alder, og dens seneste års afskrivning
  • Vurdér markedet for netop din bil
  • Se tendenser i bilbranchen (Er din bil stadig populær når leasingaftalen udløber?)

 

Hvorfor ikke altid have en lav restværdi?

Det er altid tiltagende at have så lave ydelser som muligt. At have en lave restværdi nedsætter risikoen for en efterregning ved leasingudløb. Ulempen ved at sænke sin restværdi, er at beløbet som sænkes, i stedet skal findes i enten en engangsydelse/udbetaling eller i den månedlige leasingydelse. Så sænker du restværdien, vil dine andre ydelser stige.

Vil du slippe for restværdien?

Overvej at indgå en operationel leasing, hvor bilen blot returneres ved endt leasing. Ingen risiko for efterregninger, da du blot afleverer køretøjet.

Få den korrekte rådgivning

Vi mener ikke at det bør forventes af kunden, at vedkommende kender bilmarkedet, kender afskrivninger, kender bilens popularitet. Det er ansvar der lægger hos rådgiveren, at give vejledning. Oftest ses der, at en lav månedlige leasingydelser er for tiltagende, og straffer derfor restværdien med uhørt høj værdi. I disse tilfælde vil kunden sidde tilbage med en efterregning efter endt leasing.

At kender mekanismerne i en branche kræver mange års erfaring. Vi rådgiver professionelt vores kunder, ud fra bedste overbevisning om hvad der er realistisk eller ej. Vi har som leasingselskab ingen interesse i, at tilbyde en høj restværdi, da det sætter vores risiko på spil.

Vores bedste råd er, spørg din billeverandør om han vil indestå for restværdien, og hvis ikke – hvorfor skulle du som kunde så?

Bliv ringet op af vores leasingrådgiver

Er du i tvivl om et tilbud du allerede har modtaget? Eller har du blot generelle spørgsmål til leasing? Så udfyld formularen nedenfor, og du vil blive kontaktet indenfor kort tid.