Finansiel leasingaftale
Finansiel leasingaftale
Tilbage til nyheder

Nyt styresignal om sikkerhedsstillelse for selvanmeldere

SKAT udsendt i går d. 14. november 2019 det endelige styresignal om fastsættelse af sikkerhedsstillelse for selvanmeldere efter registreringsloven.

Som vi alle har ventet spændt på, så blev svaret en forhøjelse, og kun få ændringer i forhold til den hørelse der blev sendt ud i juli 2019.
Ændringerne træder i kraft d. 1. januar 2020 i stedet for 1. oktober som først varslet.

Den endelige oversigt over trappemodellen ser således ud:

Virksomhedens månedlige afgiftsbetaling og godtgørelse ved import Sikkerhedsstillelse
0-1 mio. kr. 500.000 kr.
1-2,5 mio. kr. 2.500.000 kr.
2,5-5 mio. kr. 5.000.000 kr.
5-10 mio. kr. 7.500.000 kr.
10 mio. kr. – derover Min. 7.500.000 kr.

 

Det betyder at virksomhedens månedlige afgiftstilsvar bestemmer størrelsen af virksomhedens sikkerhedsstillelse. Man kan derfor ende med at skulle stille en større sikkerhed end tidligere, da mindstebeløbet nu er 500.000, og stiger alt efter hvor mange millioner det drejer sig om hver mdr. Dette kan dog justeres løbende efter aktiviteten i virksomheden m.v.

For mange selvanmelder er det en umulig opgave, da deres likviditet ofte er bundet i deres varelager.

Outsource din selvanmelder ordning

 

Hvis man selv synes det bliver for uoverskuelig, eller det simpelthen ikke er muligt, er der heldigvis hjælp at hente.

Der findes mange værdifastsættere derude, som står klar til at hjælpe en videre. Dansk Motor Finans har stor erfaring med fastsættelse af afgifter, og vi står klar til at hjælpe.

Vi har skabt et skræddersyet online system, som I kan drage nytte af som bilforhandlere. I online systemet får I med jeres unikke login overblik over alle jeres opgaver omkring afgiftsvurdering. Vi laver udregningen for jer, og I slipper derfor for trappemodellen og sikkerhedsstillelse.

Allerede nu bruger godt 300 danske bilforhandlere systemet.

Læs alle om den nye trappemodel her.

Opdateret afgiftssatser i Taxcalc.dk

I forbindelse med de nye registreringsafgifter som blev vedtaget 18/12 2020, opdateres afgiftssatserne løbende frem mod 2025. Der er netop blevet offentliggjort de nyeste satser for 2024, og de er hermed opdateret i Taxcalc.dk.   Taxcalc.dk er en gratis service til bilbranchen udstedt af Dansk Motor Finans. Den indeholder diverse regnemaskiner i forbindelse med afgiftsberegninger Opdateret afgiftssatser i Taxcalc.dk