Sæsonleasing

En cabriolet er sjovest i sommermånederne. Præcis ligesom en praktisk firehjulstrækker giver mest mening i sne og slud. Med sæsonleasing betaler du kun afgifter for de måneder, hvor du bruger bilen.

Hvorfor sæsonlease?

Hvorfor betale afgift for en bil, du ikke kører i? Grundprincippet i flexleasing er, at du betaler afgift månedsvis. Det betyder, at du kan vælge at indgå en sæsonleasingaftale, hvor der kun betales afgift for de måneder, du rent faktisk bruger bilen.

Ønsker du fx at køre i cabriolet fra april til september, skræddersyr vi en leasingaftale på 6 aktive og 6 passive måneder. I passivperioden pilles pladerne af, og der tegnes en stilstandsforsikring. I passivperioden betales der ikke registreringsafgift og grøn afgift, hvorfor den samlede ydelse på årsbasis er lavere end ved normal leasing.

Du bestemmer selv, om bilen skal opbevares hos os eller dig selv i passivperioden.

Den største afgiftsmæssige fordel opnås, når bilens alder er mere end 36 måneder

Sæsonleasing i korte træk
 • Betal kun for den sæson du bruger bilen i
 • Undgå større afskrivninger
 • Muligheden for at sælge bilen igen
 • Prøv en ny og spændende bil fra år til år

Skift fleksibelt mellem sommer- og vinterbil

Kunne du tænke dig at køre rundt i en cabriolet om sommeren, fx Audi A4 eller Mercedes C-Klasse? Det er ingen hemmelighed, at det kan være dyrt at have en cabriolet stående i garagen, hvis du kun bruger den i sommermånederne. Det samme gælder, hvis du har en Range Rover, som kun bliver luftet i de kolde måneder.

Men med sæsonleasing kan du holde bil helt uden at skulle betale bilafgift i de måneder, hvor du alligevel ikke bruger den. For når du leaser på sæsonbasis, skal du kun betale registreringsafgift i de måneder, hvor du rent faktisk kører i bilen.

Du bestemmer helt selv antallet af aktive måneder, og hvornår du vil starte din aktive periode. Det er kun i denne periode, at du betaler registreringsafgift.
Ønsker du en sommerbil og en vinterbil, er der også mulighed for at have 2 biler på sæsonleasing. Det betyder, at du kan lease en sportsvogn til sommerhalvåret og en firhjulstrækker til vinterhalvåret uden at skulle betale 2x registreringsafgift, da du kun betaler for det køretøj, du aktivt bruger.

Har du besluttet dig for at sæsonlease, skal du være opmærksom på, om din udbyder tillader en vis grad af fleksibilitet i kontrakten. Det bør nemlig være en mulighed, at du kan forlænge eller forkorte din leasingperiode undervejs i aftalen for at tage højde for et uforudsigeligt klima. Det betyder i praksis, at hvis den varme sommer trækker ud, forlænger du blot de aktive måneder. Og hvis vinteren er ekstra lang, kan du også forlænge de aktive måneder for din vinterbil. Dermed er du sikret at få det bedste ud af din leasing-aftale.

Lavere månedlig ydelse og valgfri aktive/passive måneder

Fordi du kun betaler afgift for dine aktive måneder, bliver din månedlige ydelse og udgifter væsentligere lavere, end hvis du tegnede en almindelig flexleasing-aftale.

 

Når du sæsonleaser, bestemmer du helt selv, hvordan du vil fordele dine aktive og passive måneder, og hvornår du vil starte din aktive periode. De fleste leasingtagere vælger at tegne en aftale med en varighed på 12 måneder, da det passer med 6 aktive måneder og 6 passive måneder. Mange vælger også at sæsonlease to biler, så de har en passende bil til hvert sæsonhalvår.

 

Med sæsonleasing kan du derfor køre i en sæsonbetonet bil, samtidig med at du bevarer en sund og fornuftig økonomi.

Du kan sæsonlease din nuværende bil

Har du allerede en bil stående, kan vi også lave en aftale om sæsonleasing af egen bil. Der er dog nogle særlige betingelser, som skal overholdes, før det kan blive en mulighed. For det første må du ikke være registreret som bilens ejer i løbet af leasingperioden. Her er det leasingselskabet, som skal stå som ejer af køretøjet.

 

Det fungerer i praksis på den måde, at Dansk Motor Finans køber din bil, og leaser den tilbage til dig på de fordelagtige flexlease-vilkår. Grunden til du ikke må stå som ejer af din egen bil, er, fordi den gældende lovgivning ikke tillader privatpersoner at være ejere af flexleasede biler.

 

Det at sælge din bil til et leasingselskab, som derefter leaser den ud til dig, kaldes også ”Sale & Lease Back” i leasingbranchen.

sæsonleasing for private

Fordele ved sæsonleasing af egen bil

Der er to situationer, hvor du kan drage fordel af Sale & Lease Back-konceptet.

 

Du ejer en bil, som du har betalt fuld dansk afgift af. Ejer du allerede en bil, som du vil flexlease, vil leasingselskabet typisk købe bilen af dig til markedsprisen. Efter salget bliver bilen eksporteret, og det gør, at man får bilens danske registreringsafgift tilbage. Som bilens forhenværende ejer får du 85% af afgiften, mens SKAT tager de sidste 15%. Når bilen er blevet eksporteret, og dens danske afgift er blevet afviklet, er den klar til at blive flexleaset.

 

Du ejer en bil, hvor der ikke er betalt dansk registreringsafgift. Sidder du i den situation, hvor du har købt en bil i udlandet og dermed ikke betalt dansk registreringsafgift, er det endnu nemmere for dig at lave en Sale & Lease Back-aftale. For her behøver leasingselskabet hverken eksportere bilen eller afvikle den danske afgift. I stedet køber leasingselskabet blot bilen af dig til markedsprisen, og så laves der efterfølgende en leasingaftale.

 • Hvad er sæsonleasing?

  Med sæsonleasing kan du nøjes med at lease bilen i den periode du bruger bilen i. Du betaler kun registreringsafgift og grøn afgift i de aktive måneder.

 • Kan man sæsonlease sin egen bil?

  Ja det kan du. Dog kan man ikke selv eje bilen i leasingperioden, derfor skal den først sælges til leasingselskabet og herefter leases ud af selskabet.

 • Hvad betyder restværdien?

  Når leasingperioden udløber vil restværdien som regel være nedskrevet til en værdi. Denne på forhånd aftalte restværdi skal bilen sælges ud af leasingselskabet til. Restværdien afspejler markedsprisen så realistisk som muligt.

 • Kan jeg forlænge leasingperioden?

  Ja du kan godt forlænge leasingperioden. Her vil man forny leasingaftalen på den samme bil. Så hvis du sæsonleaser en bil, men feks. gerne vil køre i den hele året rundt, er dette også muligt. Dog skal der laves en ny restværdi der passer med markedet.

   

Gå til FAQ

Cabriolet? Firehjulstrækker? Vi finder den rette bil til dit behov