Sæsonleasing

En cabriolet er sjovest i sommermånederne. Præcis ligesom en praktisk firehjulstrækkerer giver mest mening i sne og slud. Med sæsonleasing betaler du kun afgifter for de måneder, hvor du bruger bilen.

Hvorfor betale afgift for en bil, du ikke kører i? Grundprincippet i flexleasing er, at du betaler afgift månedsvis. Det betyder, at du kan vælge at indgå en sæsonleasingaftale, hvor der kun betales afgift for de måneder, du rent faktisk bruger bilen.

Ønsker du fx at køre i cabriolet fra april til september, skræddersyer vi en leasingaftale på 6 aktive og 6 passive måneder. I passivperioden pilles pladerne af, og der tegnes en stilstandsforsikring. I passivperioden betales der ikke registreringsafgift og grøn afgift, hvorfor den samlede ydelse på årsbasis er lavere end ved normal leasing.

Du bestemmer selv, om bilen skal opbevares hos os eller dig selv i passivperioden.

Den største afgiftsmæssige fordel opnås, når bilens alder er mere end 36 måneder

Sæsonleasing i korte træk
 • Skift fleksibelt mellem sommer- og vinterbil
 • Du kan sæsonlease din sportsvogn som du har stående i garagen
 • Lease fra fx 3-7 måneder, så du undgår at køre i slud og saltet veje om vinteren

Tag en snak med Dansk Motor Finans om dine ønsker, så sørger vi for at du bliver godt kørende på alle tider af året.

Tillægsprodukter

Skræddersy din sæsonleasingaftale, så den passer til dit behov. Du kan under hele leasingperioden til- og fravælge dine tillægsydelser.

 • Vejhjælp
 • Kaskoansvarsforsikring
 • Friskade/Glasskadeforsikring
 • Serviceaftale
Hvorfor sæsonlease?
 1. Vælg sæsonleasing i stedet for at betale den fulde registreringsafgift, på en bil du kun kører i, i sommerhalvåret
 2. Undgå større afskrivninger
 3. Behold muligheden for at sælge bilen igen, i hele Europa, da den står uden registreringsafgift.
 4. Med fx youngtimer-biler kan du udskyde registreringsafgiften, til du kan betale registreringsafgift som veteranbil.
 5. Langt større fleksibilitet, så du kan prøve en ny og spændende bil fra år til år.

Skift fleksibelt mellem sommer- og vinterbi

Kunne du tænke dig at køre rundt i en cabriolet om sommeren, fx Audi A4 eller Mercedes C-Klasse? Det er ingen hemmelighed, at det kan være dyrt at have en cabriolet stående i garagen, hvis du kun bruger den i sommermånederne. Det samme gælder, hvis du har en Range Rover, som kun bliver luftet i de kolde måneder.

 

Men med sæsonleasing kan du holde bil helt uden at skulle betale afgift i de måneder, hvor du alligevel ikke bruger den. For når du leaser på sæsonbasis, skal du kun betale registreringsafgift i de måneder, hvor du rent faktisk kører i bilen.

Du bestemmer helt selv antallet af aktive måneder, og hvornår du vil starte din aktive periode. Det er kun i denne periode, at du betaler registreringsafgift.

 

Ønsker du en sommerbil og en vinterbil, er der også mulighed for at have 2 biler på sæsonleasing. Det betyder, at du kan lease en sportsvogn til sommerhalvåret og en firhjulstrækker til vinterhalvåret uden at skulle betale 2x registreringsafgift, da du kun betaler for det køretøj, du aktivt bruger.

 

Har du besluttet dig for at sæsonlease, skal du være opmærksom på, om din udbyder tillader en vis grad af fleksibilitet i kontrakten. Det bør nemlig være en mulighed, at du kan forlænge eller forkorte din leasingperiode undervejs i aftalen for at tage højde for et uforudsigeligt klima. Det betyder i praktsis, at hvis den varme sommer trækker ud, forlænger du blot de aktive måneder. Og hvis vinteren er ekstra lang, kan du også forlænge de aktive måneder for din vinterbil. Dermed er du sikret at få det bedste ud af din sæsonleasing-aftale.

Du betaler kun afgift, når du aktivt bruger bilen

Sæsonleasing er en form for flexleasing, og derfor skal du kun betale afgift på månedlig basis i stedet for et engangsbeløb som ved et traditionelt køb. Den månedlige afgift kan være så lidt om 0,5% af bilens fulde værdi, alt afhængig af hvor gammel din sæsonleasede bil er. Læs mere om, hvad flexleasing indebærer længere nede på siden.

Det gør sæsonleasing rigtig fordelagtigt for dig, som gerne vil køre i sæsonbetonede biler i en begrænset periode fx cabrioleter, sportsvogne, firhjulstrækkere osv.

Vil du fx gerne køre i en åben Mercedes-Benz fra april til august, kan du få oprettet en kontrakt baseret på 12 måneder med 5 aktive måneder og 7 passive måneder. Bilen kører kun på danske plader i de 5 aktive måneder, og det er kun i denne periode, at du betaler afgift på bilen. I de 7 passive måneder, hvor bilen står opbevaret enten hjemme hos dig selv eller hos dit leasingselskab, betaler du ikke afgift.

Ingen overraskelser ved privatleasing

Lavere månedlig ydelse og valgfri aktive/passive måneder

Fordi du med sæsonleasing kun betaler afgift for dine aktive måneder, bliver din månedlige ydelse og udgifter væsentligere lavere, end hvis du tegnede en almindelig flexleasing-aftale.

 

Når du sæsonleaser, bestemmer du helt selv, hvordan du vil fordele dine aktive og passive måneder, og hvornår du vil starte din aktive periode. De fleste leasingtagere vælger at tegne en aftale med en varighed på 12 måneder, da det passer med 6 aktive måneder og 6 passive måneder. Mange vælger også at sæsonlease to biler, så de har en passende bil til hvert sæsonhalvår.

 

Med sæsonleasing kan du derfor køre i en sæsonbetonet bil, samtidig med at du bevarer en sund og fornuftig økonomi.

Du kan sæsonlease din nuværende bil

Har du allerede en bil stående, kan vi også lave en aftale om sæsonleasing af den. Der er dog nogle særlige betingelser, som skal overholdes, før det kan blive en mulighed. For det første må du ikke være registreret som bilens ejer i løbet af leasingperioden. Her er det leasingselskabet, som skal stå som ejer af køretøjet.

 

Det fungerer i praksis på den måde, at Dansk Motor Finans køber din bil, og leaser den tilbage til dig på de fordelagtige flexlease-vilkår. Grunden til du ikke må stå som ejer af din egen bil, er, fordi den gældende lovgivning ikke tillader privatpersoner at være ejere af flexleasede biler.

 

Det at sælge din bil til et leasingselskab, som derefter leaser den ud til dig, kaldes også ”Sale & Lease Back” i leasingbranchen.

Tag en snak med Dansk Motor Finans om dine ønsker, så sørger vi for at du bliver godt kørende på alle tider af året.

Fordele ved sæsonleasing af egen bil

Der er to situationer, hvor du kan drage fordel af Sale & Lease Back-konceptet.

 

Du ejer en bil, som du har betalt fuld dansk afgift af. Ejer du allerede en bil, som du vil flexlease, vil leasingselskabet typisk købe bilen af dig til markedsprisen. Efter salget bliver bilen eksporteret, og det gør, at man får bilens danske registreringsafgift tilbage. Som bilens forhenværende ejer får du 85% af afgiften, mens SKAT tager de sidste 15%. Når bilen er blevet eksporteret, og dens danske afgift er blevet afviklet, er den klar til at blive flexleaset.

 

Du ejer en bil, hvor der ikke er betalt dansk registreringsafgift. Sidder du i den situation, hvor du har købt en bil i udlandet og dermed ikke betalt dansk registreringsafgift, er det endnu nemmere for dig at lave en Sale & Lease Back-aftale. For her behøver leasingselskabet hverken eksportere bilen eller afvikle den danske afgift. I stedet køber leasingselskabet blot bilen af dig til markedsprisen, og så laves der efterfølgende en leasingaftale.

Har du spørgsmål til hvilken leasingmodel du skal vælge? Vi sidder klar til at hjælpe dig med at finde den rigtige løsning til dit behov.

leasing approved garanti

Approved Garanti

Det er muligt at inkludere en ekstra garantiforsikring på bilens mekaniske og elektroniske dele i din leasingaftale. Dermed er du sikret mod uventede værkstedsregninger, i tilfælde af at uheldet skulle være ude.

mere bil når du benytter leasing

Få mere bil for mindre med flexleasing

Sæsonleasing er en form for flexleasing, og det er netop flexleasing-princippet, som gør, at du komme bag rattet på en god bil uden større kapitalbinding.

Flexleasing (også kaldet leasing eller privatleasing) er en finansieringsform, hvor du får råderetten over en bil i en afgrænset periode via et leasingselskab. Det er leasingselskabet, som ejer din bil, og som lejer den ud til dig.

 

Når du leaser, opnår du store besparelser, fordi du ikke er pålagt at betale den fulde danske registreringsafgift, som er på 180% af bilens værdi. Det skal du til derimod, hvis du køber bil.

 

Med flexleasing kan du betale helt ned til 0,5% af den fulde registreringsafgift på månedlig basis og kun i de måneder, hvor du har bilen. Og når du sæsonleaser, betaler du kun afgift i de måneder, hvor du aktivt bruger bilen - også selvom du har den i en længere periode.

Efter endt leasingperiode afleverer du bilen tilbage til leasingselskabet, og derefter får du en ny model udleveret, hvis du har aftalt dette med din udbyder.

Saml alle udgifter i en fast lav månedlig ydelse

I mange tilfælde er flexleasing rent økonomisk et bedre valg end bilkøb. Det gælder især, hvis du har en forkærlighed for biler i den dyrere ende af skalaen. Indenfor leasing er der en tommelfingerregel, som hedder, at jo dyrere bilen er, jo bedre kan det betale sig at lease.

 

Vil du gerne køre i en Fiat Panda, kan det derfor bedre betale sig, at du køber den. Men er du vild med luksus- og superbiler, er leasing en konkurrencedygtig måde at finansiere dit køretøj på.

 

Når du tegner en leasingaftale, har du mulighed for at samle både ansvar- og kaskoforsikring, grøn ejerafgift, service- og reparationsaftale m.m. i samme aftale. Det gør, at du er fuldt dækket gennem din faste lave månedlige ydelse.

Brug den danske lovgivning til at finansiere din bil

Flexleasing – og dermed sæsonleasing også – er en mulighed, fordi du gør brug af det, som den danske lovgivning kalder forholdsmæssig afgift/periodeafgift. Forholdsmæssig afgift går ud på, at du betaler registreringsafgiften på din bil på månedlig basis. Det står i kontrast til et almindeligt bilkøb, hvor du skal betale den fulde registreringsafgift på 180% af bilens værdi.

 

Du skal derfor kun betale afgift i de måneder, hvor bilen kører på danske plader, og kun så længe du kører i den. Det giver mange økonomiske fordele, at afgiften er bundet til bilens brug og ikke køretøjet i sig selv.

 

Men for at få adgang til besparelserne skal du gå gennem et leasingselskab som Dansk Motor Finans. Lovgivningen tillader nemlig ikke privatpersoner at eje flexleasede biler. Derfor skal du have et leasingselskab til at administrere og godkende din bil over for myndighederne.

Kan du se udover, at din bil er ejet af os, selvom det er dig, som har den fulde råderet over den, så er flexleasing det rette valg for dig.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilke biler kan jeg lease?
  Du kan flexlease alle biler, som er uden dansk registreringsafgift.
 • Hvilke biler er mest ideelle at lease?
  Vi anbefaler helt klart tyske fabrikanter til flexleasing, da afskrivning ikke er så stor. Derudover bør du holde øje med biler, der er mellem 3-6 år gamle. Sportsvogne og andre sæsonbetonede biler, som kun skal bruges et par måneder om året, er også værd at kigge efter, da det ikke kan svare sig at betale fuld afgift på dem.
 • Er der noget depositum eller andre gebyrer, der skal betales inden leasingstart?
  Nej. Du taler kun førstegangsydelsen og herefter den månedlige ydelse. Hos Dansk Motor Finans vil du hverken komme ud for skjulte udgifter og omkostninger eller uoverskuelige leasingaftaler. Vi gennemgår altid vores aftaler med vores kunder, så de har fuldt overblik over vilkårene og betingelserne, inden de skriver under.
 • Hvem indestår for bilens restværdi efter endt leasingperiode?
  Som udgangspunkt er det Dansk Motor Finans, som hæfter for bilens restværdi, når leasingperioden er ovre. Du kan også vælge selv at indestå for restværdien, men det indebærer, at du så får ansvaret for finde en køber til bilen efter endt leasingperiode. Vælger du den sidste mulighed, har du den fordel, at biler uden dansk afgift kan sælges i udlandet.
 • Hvordan påvirker bilens alder den månedlige udgift?
  Den månedlige ydelse, som du betaler for at flexlease, afhænger i høj grad af, hvor gammel din bil er. Størstedelen af den månedlige ydelse går til staten, da lovgivningen for leasing af køretøjer anviser, at registreringsafgiften skal betales i procent pr. måned af det fulde afgiftsbeløb.
  Procentsatsen afhænger af alderen på din bil og er som følgende:
  - Biler mellem 0-3 måneder skal du betale 2% af den fulde afgift
  - Biler mellem 3-36 måneder skal du betale 1% af den fulde afgift
  - Biler over 36 måneder skal du kun betale 0,5% af den fulde afgift
 • Hvilken garanti har jeg for, at Dansk Motor Finans ikke går konkurs?
  Der er ingen direkte garanti for, at vi ikke går konkurs. Vi er dog, som et af de få leasingselskaber i Danmark, blevet godkendt af SKAT som storkunde. For at blive godkendt som storkunde hos SKAT er der en række forskellige, krav der skal opfyldes. Derudover foretager vi en grundig kreditvurdering af alle vores kunder for at sikre vores egen økonomi.