Sæsonleasing

En cabriolet er sjovest i sommermånederne. Præcis ligesom en praktisk firehjulstrækker giver mest mening i sne og slud. Med sæsonleasing betaler du kun afgifter for de måneder, hvor du bruger bilen.

Tilmeld dig gratis

Skift fleksibelt mellem sommer- og vinterbil

Kunne du tænke dig at køre rundt i en cabriolet om sommeren, fx Audi A4 eller Mercedes C-Klasse?

Det er ingen hemmelighed, at det kan være dyrt at have en cabriolet stående i garagen, hvis du kun bruger den i sommermånederne. Det samme gælder, hvis du har en Range Rover, som kun bliver luftet i de kolde måneder.

Læs mere om bilafgifter

​Men med sæsonleasing kan du holde bil helt uden at skulle betale bilafgift i de måneder, hvor du alligevel ikke bruger den. For når du leaser på sæsonbasis, skal du kun betale registreringsafgift i de måneder, hvor du rent faktisk kører i bilen.

Du bestemmer helt selv antallet af aktive måneder, og hvornår du vil starte din aktive periode. Det er kun i denne periode, at du betaler registreringsafgift.
Ønsker du en sommerbil og en vinterbil, er der også mulighed for at have 2 biler på sæsonleasing. Det betyder, at du kan lease en sportsvogn til sommerhalvåret og en firhjulstrækker til vinterhalvåret uden at skulle betale 2x registreringsafgift, da du kun betaler for det køretøj, du aktivt bruger.

Har du besluttet dig for at sæsonlease, skal du være opmærksom på, om din udbyder tillader en vis grad af fleksibilitet i kontrakten. Det bør nemlig være en mulighed, at du kan forlænge eller forkorte din leasingperiode undervejs i aftalen for at tage højde for et uforudsigeligt klima. Det betyder i praksis, at hvis den varme sommer trækker ud, forlænger du blot de aktive måneder. Og hvis vinteren er ekstra lang, kan du også forlænge de aktive måneder for din vinterbil. Dermed er du sikret at få det bedste ud af din leasing-aftale.

​Hvorfor sæsonlease?

Hvorfor betale afgift for en bil, du ikke kører i? Grundprincippet i flexleasing er, at du betaler afgift månedsvis. Det betyder, at du kan vælge at indgå en sæsonleasingaftale, hvor der kun betales afgift for de måneder, du rent faktisk bruger bilen.

Ønsker du fx at køre i cabriolet fra april til september, skræddersyr vi en leasingaftale på 6 aktive og 6 passive måneder. I passivperioden pilles pladerne af, og der tegnes en stilstandsforsikring. I passivperioden betales der ikke registreringsafgift og grøn afgift, hvorfor den samlede ydelse på årsbasis er lavere end ved normal leasing.

Du bestemmer selv, om bilen skal opbevares hos os eller dig selv i passivperioden.

Den største afgiftsmæssige fordel opnås, når bilens alder er mere end 36 måneder

Sæsonleasing i korte