Hvad er leasing?

Leasing er en finansieringsform, som et alternativ til almindelig billån. Leasing handler oftest om at beholde fleksibiliteten i virksomheden eller i ens privatøkonomi.

Tilmeld dig gratis

Hvad består leasingaftalen af?

Når du leaser en bil hos Dansk Motor Finans, ejer vi bilen, og du har brugsretten i en aftalt periode og med et aftalt antal kilometer inkluderet. Du betaler en engangsydelse ved aftalens opstart, og derefter et aftalt månedligt beløb i en periode på op til 36 måneder.

Ved leasingstart beregner vi en forventet restværdi på bilen efter endt leasingperiode. Det er denne værdi, bilen gerne skulle ramme, når aftalen udløber – og er den værdi, du som leasingtager oftest selv hæfter for når aftalen udløber. Restværdien har stor betydning for den månedlige leasingydelse, da en høj restværdi sænker den månedlige ydelse betydeligt.

Det er derfor vigtigt, at værdien er fastsat realistisk, så du ikke står i sidste ende med en bil, der er mindre værd end antaget.

Når vi indgår en leasingaftale vil der være aftalt, hvem der hæfter for bilens restværdi. Er det leasingtageren selv, skal denne anvise en køber til bilen ved udløb af aftalen.

Hvad er privatleasing og erhvervsleasing?

Mange stiller sig selv det spørgsmål “hvad er leasing egentlig”. Der er forskel på om du er privatperson eller medarbejder i en virksomhed og gerne vil lease en bil. Der er en række fordele alt efter hvilken løsning du vælger. Her kan du læse lidt om de forskellige leasingtyper:

​Flexleasing

Leasing og flexleasing bruges ofte i flæng, og dækker inden for bilbranchen det samme. Flexleasing betyder, at du betaler 0,5 % af den vurderede afgift i en aftalt periode, i stedet for at betale 180 % i fuld afgift.

Man leaser altså en bil uden afgift, og du betaler kun registreringsafgift for den periode, hvor bilen er på danske plader. Det betyder desuden, at du betaler en forholdsmæssig månedlig registreringsafgift via din leasingydelse.

Satserne for registreringsafgiften er bestemt fra SKATs side, og er ikke noget vi som leasinggiver kan justere ved. Registreringsafgiften falder mærkbart når bilen er ældre end 36. mdr., hvilket er grunden til, at vi udbyder brugtvognsleasing af velholdte biler med et højt udstyrsniveau.