Hvad er leasing?

Leasing er en finansieringsform, som et alternativ til almindelig billån. Leasing handler oftest om at beholde fleksibiliteten i virksomheden eller i ens privatøkonomi.

Når du leaser en bil hos Dansk Motor Finans, ejer vi bilen, og du har brugsretten i en aftalt periode og med et aftalt antal kilometer inkluderet. Du betaler en engangsydelse ved aftalens opstart, og derefter et aftalt månedligt beløb i en periode på op til 36 måneder.

Ved leasingstart beregner vi en forventet restværdi på bilen efter leasingperioden. Det er denne værdi, bilen gerne skulle ramme, når aftalen udløber – og er den værdi, som du som leasingtager oftest selv hæfter fornår aftalen udløber. Restværdien har stor betydning for den månedlige leasingydelse, da en høj restværdi sænker den månedlige ydelse betydeligt.

Det er derfor vigtigt, at værdien er fastsat realistisk, for at du ikke står i sidste ende med en bil, som er mindre værd end antaget. Hos Dansk Motor Finans hæfter vi som udgangspunkt altid for restværdien, med mindre andet er aftalt.

Efter leasingperiodens udløb, har vi fra starten aftalt, hvem der hæfter for bilens restværdi. Er det leasingtageren selv, skal denne anvise en køber til bilen.

Flexleasing

Leasing og flexleasing bruges ofte i flæng, og dækker inden for bilbranchen det samme. Fleaxleasing betyder, at du betaler 0,5 % af den vurderede afgift i en aftalt periode, i stedet for at betale 180 % i fuld afgift.

Man leaser altså en bil uden afgift, og du betaler kun registreringsafgift for den periode, hvor bilen er på danske plader. Det betyder desuden, at du betaler en forholdsmæssig månedlig registreringsafgift via din leasingydelse.

Satserne for registreringsafgiften er bestemt fra SKATs side, og er ikke noget vi som leasinggiver kan justere ved. Registreringsafgiften falder mærkbart når bilen er ældre end 36. mdr., hvilket er grunden til, at vi udbyder brugtvognsleasing af velholdte biler med et højt udstyrsniveau.

 

Splitleasing

Du kan indgå en aftale om splitleasing mellem dig og din arbejdsplads, hvis du har et privat kørselsbehov som ikke overstger 35% af det samlede kørselsbehov i aftalen. Fordelen ved spiltleasing er, at du kun betaler for og beskattes af det omfang du bruger bilen privat.

Ved splitleasing laves en aftale med en privat og en erhvervsdel, hvor alle udgifter deles forholdsmæssigt mellem virksomhed og ansat. Kørslen registreres dagligt i en fordelingsnøgle.

Sæsonleasing

Grundprincippet i flexleasing er, at du betaler afgift månedsvis. Med en sæsonleasingaftale betaler du ydermere kun afgift i de måneder, hvor du rent faktisk benytter køretøjet.

Ønsker du fx at køre i cabriolet fra april til september, laves der en leasingaftale på 6 aktive og 6 passive måneder. I passivperioden pilles pladerne af, og der tegnes en stilstandsforsikring. I passivperioden betales der ikke registreringsafgift og grøn afgift, hvorfor den samlede ydelse på årsbasis er lavere end ved normal leasing.

Du bestemmer selv, om bilen skal opbevares hos os eller dig selv i passivperioden.

Har du spørgsmål til hvilken leasingmodel du skal vælge? Vi sidder klar til at hjælpe dig med at finde den rigtige løsning til dit behov.