Stemmningsbillede kontor
Privat- og erhvervsleasing

Hvad er leasing?

Leasing er en kombination af en låne- og finansieringsform og dermed et alternativ til almindelig billån. Leasing giver en større fleksbilitet, da du ikke er bundet af lange løbetider. Derudover afskriver du ikke køretøjet til 0,- som ved et billån, hvilket gør at du kan opnå en lav månedlig leasingydelse.

Operationel leasing vs. finansiel leasing

Der findes to leasingformer, som man skal være opmærksom på – Operationel leasing og finansiel leasing.
Begge leasingformer har deres fordele, som man burde kende til før man beslutter sig hvilken leasingform man skal vælge.

Er man til større budgetsikkerhed, mindre hæftelse, begrænset kørsel, så skal man vælge operationel leasing. Her er udgifterne nøje medregnet i leasingaftalen, og der vil ikke komme nogle uforudsete udgifter. Leasingformen kan dermed også virke en anelse dyrere.

Ønsker man modsat større frihed, er finansiel leasing det rigtige valg. Her får du brugsretten over bilen og det står dig derfor frit for hvor mange kilometer du kører årligt. Du indestår tilgengæld selv for reparationer, service, mm. Når bilen skal sælges, skal du selv anvise en køber til den aftale restværdi.

Front Mercedes

Find din næste bil hos os

Vi har altid biler klar til omgående leasing. Og har vi ikke hvad du søger, så skaffer vi dig din næste leasingbil.

Biler
Statistics icon

Kig altid på din restværdi

Restværdi (også kendt som scrapværdi) er det beløb bilen skal videresælges til, efter endt leasingperiode. Restværdien skal afspejle markedsprisen så realistisk som muligt, så man ikke står med en uventet ekstraregning, efter leasingaftalen ophører.

Når du tegner en finansiel leasingaftale indestår du fuldt ud for køretøjets afskrevet værdi. Det er derfor vigtigt at du får den korrekte rådgivning og får en korrekt afskrivning på dit leasede køretøj. Såfremt køretøjet ikke kan henvises til den aftalte restværdi, risikerer du en efterregning, svarende til differencen mellem din restværdi og den endelige salgspris.

Når du skal vurdere din leasingaftales restværdi, har du først brug for at kende markedsprisen på dit køretøj. Dernæst skal du vurdere om du kører forholdsvis meget, normalt eller lidt i din leasingperiode.
Med et kørselsmønster på omkring 25.000 km. Per år, anbefaler vi at du afskriver bilens værdi med minimum 20% af markedsprisen.

Læs mere om restværdien her

Document icon

Hvad består en leasingaftale af?

På en leasingaftale ejer leasingselskabet køretøjet, og leaser den ud til dig. Du står derfor som bruger af køretøjet, mens Dansk Motor Finans står som ejer. Leasingaftalens indhold varierer efter hvilken type leasingaftale du vælger, og hvilke tillægsydelser.

Leasingaftalen

Leasingaftalen udformer sig helt enkelt. Der er få beløb, som du skal kende til:

  • Engangsydelse
  • Månedlig leasingydelse
  • Restværdi

Engangsydelse

Engangsydelsen fastsættes sammen med kunden og indgår i leasingaftalens totale leasingomkostninger. Engangsydelse er derfor ikke refunderbar, som man kender det ved eksempelvis et depositum. Engangsydelse kan ses på, som en slags traditionel udbetaling. Desto mere du indbetaler i engangsydelse, desto lavere vil din månedlige leasingydelse være. Du vil derudover også kunne opnå en rentebesparelse, og dermed få en billigere leasingaftale, såfremt du vælger at indbetale ekstraordinært meget.

Rent lovgivningsmæssigt, må du maksimal lægge 30% af den samlede finansiering i engangsydelse.

Månedlig leasingydelse

De månedlige leasingydelser indeholder den resterende del af leasingaftalens totaleomkostninger. Den månedlige leasingydelse beregnes ud fra de totale omkostninger minus den indbetalte engangsydelse og restværdi. Udover de månedlige leasingydelse, kan forsikring tilvælges. Forsikring vil altid være en ekstra ydelse, hvilket også betyder at du kan anvende dit eget forsikringsselskab, såfremt det er mere lukrativt.

Restværdi

På en operationel leasingaftale, finder du ingen restværdi. Her returnerer du blot køretøjet til Dansk Motor Finans. Restværdien findes dog altid på en finansiel leasingaftale, idet du som kunde indestår for bilens værdi efter endt leasing. Rent praktisk betyder det, at du skal henvise restværdien til en momsregistreret tredjepart.

BMW electric
Leasing af grøn bil

Du kan med store besparelser vælge hybrid- eller elbil, fremfor almindelig fossilbil.

Se mere mere om grøn leasing her
Bilnøgle
Har du allerede en aftale?

Har du allerede en aftale hos os, eller overvejer at tegne en? Få meget mere information her.

Gå til "Din leasingaftale"

Sæsonleasing

Har du investeret i en bil, som holder i garagen? Og kunne du tænker dig nummerplader på i sommerhalvåret?

Så er sæsonleasing noget for dig.

Bliv ringet op af en leasingrådgiver

Har du brug for professionel rådgivning i forbindelse med leasing, så udfyld gerne nedenstående oplysninger og du vil blive ringet op på det ønskede tidspunkt.