Computerskærme arbejde
Registreringsafgift

Værdifastsættelse af køretøj

Når handlen er i hus, skal bilen værdifastsættes. Den absolut letteste fremgangsmåde, er at trykke "Accepter" i vores onlinesystem. Du modtager herefter en faktura og dernæst kvittering på din værdifastsættelse. Ingen administration, tidsspild eller bekymringer.

Adgang til alle sælgere

Jeres sagsarkiv kan deles i hele forretningen, således at alle sælgere kan få tilgang til de forhåndsvurderede værdifastsættelser som findes på de indtastede lagerbiler. Det giver hele forretningen et fuldt overblik, og er ikke længere afhængige af hinandens tid. Så snart I har adgang til systemet, har I mulighed for at tilføje et ubegrænset antal brugere. Hver bruger kan oprette bil, eller “Accepter” registreringsafgifter direkte på deres egen konto. Lettere bliver det ikke.

Hvordan accepterer vi forhåndsvurderingen?

Når bilen er solgt, accepterer i sagen direkte i onlinesystemet. Værdifastsætterne får efterfølgende besked om jeres anmodning, og I vil indenfor kort tid modtage en faktura, efter sagen er blevet valideret. Alle brugere kan accepterer de registreringsafgifter som ligger i deres arkiv.

Stemmningsbillede kontor

Har I ikke allerede adgang?

Få meldt jeres forretning ind i vores onlinesystem, og start med at tilføje brugere. Inden for kort tid, har I allerede gjort jeres hverdag meget lettere.

Få adgang til onlinesystemet
Document icon

Dokumenter ved endelig værdifastsættelse

Før vi kan sende faktura og bekræfte den endelige registreringsafgift, har vi brug for et komplet overblik over den enkelte bil. Vi kan derfor bede om følgende dokumenter, for at vi kan dokumenterer den rigtige værdifastsættelse og dermed registreringsafgift overfor Motorstyrelsen:

  • Kopi af bilens nuværende registreringsattest
  • Kopi af seneste synsrapport og eventuel toldsynsrapport
  • Kopi af bilens COC-dokument
  • Eventuel dokumentation for kilometerstand i form af servicebøger
  • Eventuel dokumentation for udlejning. Eksempelvis køresedler eller andet liste der bekræfter overvejende udlejning
  • Dokumentation for bilens stand, såfremt den er meldt til at være “Under middel”

Alle dokumenter bliver herefter valideret, og der sendes en faktura på udlæg af registreringsafgift, eventuelle nummerplader samt vores gebyrer.

Upload af dokumenter

Alle dokumenter kan selvfølgelig uploades direkte i onlinesystemet, således vi holder sagen komplet ét sted. Ved afsluttede sager, vil du altid kunne finde en kopi af din faktura samt den officielle kvittering for værdifastsættelse i Dansk Motorregister. Det giver jer et godt overblik og dokumentation på hver enkelt sag.

Ofte stillede spørgsmål til værdifastsættelse af køretøjer

Hvordan værdifastsætter man sin bil?

En værdifastsættelse af bil skal altid anmeldelses i Dansk Motor Register for at man kan få udstedt en nummerplade. Inden dette er muligt, skal man have følgende dokumenter på plads: toldsynsrapport, synsrapport, COC-dokument, registreringsattest og eventuelle dokumenter eller billeder, som har relevans for at kunne bestemme den helt korrekte afgiftsvurdering.

Selvanmelder eller anvend ekstern selvanmelder?

Der kan være mange grunde til at outsource sin beregning af registreringsafgift. Du hæfter bl.a. ikke selv for den beregnede afgift og du oplever hurtigere ekspedition end hvis man selv vil gøre det gennem SKAT.

Hvad er værdifastsættelse af køretøj?

En importeret eller tidligere leaset bil skal værdifastsættes inden man kan køre på de danske landeveje. Beregningen af registreringsafgiften på bilen tager bl.a. afsæt i alder, km-stand samt ekstraudstyr.

Hvem indestår for registreringsafgiften?

Det gør Dansk Motor Finans.

Kan vi som bilforhandler få reguleringer?

Såfremt køretøjets data er angivet korrekt og der er oplyst de korrekte informationer, indestår Dansk Motor Finans for den anmeldte registreringsafgift overfor Motorstyrelsen.

Hvordan ved vi at det er den korrekte registreringsafgift som bliver indbetalt?

Registreringsafgiftsloven er baseret på et skøn. Det er vores ansvar, at beregne et korrekt skøn ud fra bilens forudsætninger. Vi har en stor ekspertise der gør, at vi arbejder med en minimal fejlmargin.

Får vi en kvittering på værdifastsættelsen?

Altid. Til jeres interne sagsarkiv vil i modtage den officielle kvittering for Dansk Motorregister - nøjagtig, som hvis i selv havde anmeldt køretøjet.