Privatleasing

Finansiel leasing af brugte biler

Leasing er en kombination af en låne- og finansieringsform, og et alternativ til almindelig billån. Leasing giver en større fleksbilitet, da du ikke er bundet af lange løbetider. Derudover afskriver du ikke køretøjet til 0,-, hvilket gør at du kan opretholde en fornuftig lav ydelse.

Skift til os

Udløber din nuværende leasingaftale?

Kontakt os

Operationel vs. finansiel privatleasing

Der findes to leasingformer, som man skal være opmærksom på ved erhvervs- og privatleasing – Operationel og finansiel leasing.
Begge leasingformer har deres fordele, som man burde kende til før man beslutter sig hvilken leasingform man skal vælge.

Er man til større budgetsikkerhed, mindre hæftelse, begrænset kørselsmønster, så skal man vælge operationel leasing. Her er udgifterne nøje medregnet i leasingaftalen, så der vil ikke komme nogle uforudsete udgifter. Leasingformen er dermed også dyrere.

Ønsker man modsat større frihed er finansiel leasing det rigtige valg. Her får du brugsretten over bilen, dvs. det står dig frit for hvor mange kilometer du kører årligt, og du indestår selv for reparationer, service, mm. Når bilen skal sælges, skal du selv anvise en køber. Ved salg til tredje part skal denne have et CVR. nr. Man hæfter også selv for restværdien, derfor er det en god ide, at føre regnskab med sit kørselsmønster.

Hvad består en leasingaftale af?

På en leasingaftaler ejer Dansk Motor Finans A/S køretøjet, og leaser den ud til dig. Du står derfor som bruger af køretøjet, mens Dansk Motor Finans står som ejer. Leasingaftalens indhold varierer efter hvilken type leasingaftale du vælger, og hvilke tillægsydelser.

Leasingaftalen

Leasingaftalen udformer sig helt enkelt. Der er få beløb, som du skal kende til:

  • Engangsydelse
  • Månedlig leasingydelse
  • Restværdi

Engangsydelse

Engangsydelsen fastsættes sammen med kunden og indgår i leasingaftalens totale leasingomkostninger. Engangsydelse er derfor ikke refunderbar, som man kender det ved eksempelvis et depositum. Engangsydelse kan ses på, som en slags traditionel udbetaling. Desto mere du indbetaler i engangsydelse, desto lavere vil din månedlige leasingydelse være. Du vil derudover også kunne opnå en rentebesparelse, og dermed få en billigere leasingaftale, såfremt du vælger at indbetale ekstraordinært meget.

Rent lovgivningsmæssigt, må du maksimal lægge 30% af den samlede finansiering i engangsydelse.

Månedlig leasingydelse

De månedlige leasingydelser indeholder den resterende del af leasingaftalens totaleomkostninger. Den månedlige leasingydelse beregnes ud fra de totale omkostninger minus den indbetalte engangsydelse og restværdi. Udover de månedlige leasingydelse, kan forsikring tilvælges. Forsikring vil altid være en ekstra ydelse, hvilket også betyder at du kan anvende dit eget forsikringsselskab, såfremt det er mere lukrativt.

Restværdi

På en operationel leasingaftale, finder du ingen restværdi. Her returnerer du blot køretøjet til Dansk Motor Finans. Restværdien findes dog altid på en finansiel leasingaftale, idet du som kunde indestår for bilens værdi efter endt leasing. Rent praktisk betyder det, at du skal henvise restværdien til en momsregistreret tredjepart.

Kig altid på din restværdi

Restværdi (også kendt som scrapværdi) består af det beløb, bilen skal videresælges til efter endt leasingperiode. Restværdien skal afspejle markedsprisen så realistisk som muligt, så man ikke står med en uventet ekstraregning, efter leasingaftalen ophører.

Når du tegner en finansiel leasingaftale indestår du fuldt ud for køretøjets afskrevet værdi. Det er derfor vigtigt at du får den korrekte rådgivning og får en korrekt afskrivning på dit leasede køretøj. Såfremt køretøjet ikke kan henvises til den aftalte restværdi, står du nemlig med en efterregning.

Når du skal vurderer din leasingaftales restværdi, har du først brug for at kende markedsprisen på dit køretøj. Dernæst skal du vurderer om du kører forholdsvis meget, normalt eller lidt i din leasingperiode.
Med et kørselsmønster på omkring 25.000 km. Per år, anbefaler vi at du afskriver bilens værdi med minimum 20% af markedsprisen.

Musemåtte med Dansk Motor Finans logo

Slip for restværdien

Undgå restværdi med Splitleasing

FAQ

Ofte stillede spørgsmål til finansiel leasing

Kontakt os

Hvad kan vi gøre for dig?

    Kim i bil