ERHVERVSLEASING TIL JERES VIRKSOMHED

Erhvervsleasing af nye og brugte biler

For at øge fleksibiliteten og mindske kapitalbindingen i din virksomhed, vil erhvervsleasing af brugte biler eller nye biler være særligt attraktivt. Der er nogle økonomiske og praktiske forhold, både din virksomhed og dig som medarbejder skal være opmærksomme på når I vælger firmaleasing.

SKIFT TIL OS

Udløber jeres nuværende erhvervsleasing?

Hvad er erhvervsleasing?

Erhvervsleasing er hvor du, som virksomhed, leaser en ny eller brugt bil. Leasingbilen kan anvendes 100% erhverv, eller man kan som virksomhed stille en bil til rådighed for ens medarbejder.

Hvis virksomheden betaler ydelserne ved erhvervsleasing, vil medarbejderen blive beskattet af fri bil.

Hvis du vil erhvervslease en brugt bil fremfor en ny, vil der være ekstraordinære store fordele, fordi medarbejderen ikke bliver straffet af et så højt beskatningsgrundlag, og kan derfor vælge en mere luksuriøs leasingbil.

BMW havnen

Finansiel leasing eller Operationel leasing?

Under begrebet erhvervsleasing, er der to leasingformer, som kan tilpasses efter behov. Der er fordele og ulemper ved både finansiel og operationel leasing. Vi tager dig her igennem de overordnede forskelle på de to typer af erhvervsleasing.

Finansiel leasingaftale

Erhvervsleasing på brugte biler anvendes oftest i forbindelse med en finansiel leasingaftale, hvilket betyder at I som erhvervskunde indestår for den aftalte restværdi (også kaldet “scrapværdi”).

Når I indestår for restværdien, skal I henvise køretøjet til en tredje part ved leasingudløb – eksempelvis en bilforhandler. I skal altså agere bilsælgere ved leasingudløb.

Fordele

Fri kilometer i leasingperioden

Større udvalg af brugte biler

Ejerskabsfornemmelse

Få mere for pengene

Lavere beskatning af fri bil

Ulemper

Indestår som udgangspunkt for restværdien

Manglende budgetoversigt

Operationel leasingaftale

En operationel leasingaftale anvendes oftest i forbindelse med nyvognsleasing, hvor der inkluderes service, forsikring og fabriksgaranti på køretøjet – hvilket er en tiltagende metode at erhvervslease sit næste køretøj på.

Dog får du mindre bil for pengene, da bilens værdi endnu ikke har foretaget nogen afskrivning. En operationel leasingaftale indebærer desuden også kilometerbegrænsning i leasingperioden.

Fordele

Ingen restværdi ved leasingudløb

Ofte helt nye biler

Service, garanti og forsikring er inkluderet

Fuld budgetoversigt

Ulemper

Kilometerbegrænsning

Højt beskatningsgrundlag

Mulighed for efterregning for skader ved aflevering

Ingen ejerskabsfornemmelse

Samme beskatningsgrundlag i minimum 3 år ved ny bil

porsche 911 4s show dansk motor finans

Hvad er restværdi?

På en finansiel erhvervsleasing vil I som virksomhed, som udgangspunkt indestå for den aftalte restværdi. Restværdi et et udtryk firmabilens nedskrevet værdi efter endt erhvervsleasing.

Restværdien fastsættes sammen med din leasingrådgiver ved leasingaftalens start. Derfor anbefaler vi altid, at have en god dialog med en erfaren leasingrådgiver.

Momsfradrag

Når du vælger at erhvervslease en hvidplade biler, skal du være opmærksom på, at din virksomhed ikke har fuld momsfradrag. Virksomheden har et begrænset månedlig momsfradrag på sin erhvervsleasing, som fastsættes ud fra registreringsafgiftens størrelse på den pågældende leasingbil.

Beregningen for momsfradraget er forskelligt om bilen er over eller under 36 måneder gammel. Så spørg din leasingrådgiver om momsfradraget, så du kan få et overblik over dine reelle udgifter.

telefon med dansk motor finans hjemmeside

Undgå beskatning af fri bil – Vælg splitleasing

Når du som medarbejder får stillet fri bil til rådighed, bliver du beskattet af bilens værdi inklusiv moms og dansk registreringsafgift. Det er samme regnestykke, uanset om din virksomhed vælger at erhvervslease en firmabil eller købe kontant. På luksus- og premiumbiler, kan beskatning af fri bil på selv en brugt firmabil blive en bekostelig affære.

Hvis du som medarbejder eller ejerleder, kører mange erhvervskilometer i forholdet til privatkørsel, kan du med fordel kigge efter mulighederne for splitleasing. Kort fortalt, deltager du som medarbejder i leasingaftalens ydelser og bilens driftsomkostninger, mod at blive fritaget for beskatning af fri bil.

Flådeleasing

Ved at samle virksomhedens leasingbiler hos et leasingselskab, vil I som regel kunne modtage flåderabat. Ved flådeleasing fastsætter man de overordnet rammer for eksisterende og nye medarbejdere, så I som ejerledere kan føle jer trygge i ethvert leasingforhold.

Gå til flådeleasing5

Leasing af varebil

Langt de fleste varebiler kører på en erhvervsleasing. Der er store fordele, både økonomisk og regnskabsteknisk. Varebiler har som regel et ekstraordinært slid, og derfor vil afskrivningen være højere. Vi anbefaler leasing af varebiler.

Gå til leasing af varebiler5

Ofte stillede spørgsmål til erhvervsleasing af bil

 

Hvem indestår for restværdien ved leasingudløb?

Vi tilbyder både finansiel og operationel leasing. Ved finansiel leasing indestår I som leasingtager for den aftalte restværdi. Ved operationel leasing, returneres køretøjet til Dansk Motor Finans.

Kan vi erhvervslease uden engangsydelse/udbetaling?

Ja, vi tilbyder engangsydelse fra 0% til 30% af leasingsaftalens totalomkostning.

Kan man skræddersy sin operationelle leasingaftale, eller er det altid "Alt inklusiv"?

Ja. I bestemmer selv hvordan jeres leasingaftale skal se ud, og hvilke tillægsydelser i ønsker at have.

Hvordan bliver man beskattet hvis bilen er under 36 måneder?

Hvis bilen er under 3 år, bliver du beskattet af den aktuelles bils nypris inkl. ekstraudstyr. Er bilen over 3 år, bliver du beskattet af bilens indkøbspris inkl. registreringsafgift.

Er der serviceaftale med i leasing?
Nej. Det er en tillægsydelse.
Er der garanti på køretøjet?
Der er ingen juridisk garanti på en leasingaftale, da leasing ikke er omfattet købeloven. Der kan med fordel tilkøbes en mekanisk forsikring, som en tillægsydelse.
Kan jeg som medarbejder undgå beskatning?

Hvis bilen kører 100% erhverv er der ingen beskatning til medarbejderen. Alternativt kan der tegnes en splitleasingaftale.

Hvad kan vi gøre for dig?

Jeg accepterer regler og vilkår