Beregn registreringsafgift af nye og brugte køretøjer

Hvordan beregnes registreringsafgiften?

 

Når en importeret bil skal registreres, skal bilen værdifastsættes. Afgiften betales til den danske stat og bliver kaldt registreringsafgift.

Der er flere faktorer der spiller ind, når bilen skal værdifastsættes. Det kan bl.a. være alder, km-stand samt forskelligt ekstraudstyr.

Derudover er der forskel på om der beregnes afgift for nye eller brugte biler.

Beregningen tager altid afsæt i handelsprisen/markedsprisen, som tages ud fra aktuelle forhandlerannoncer på nettet. Prisen kan derfor varierer en del, alt efter hvilken bil det er, samt diverse ekstraudstyr og hvor meget bilen er brugt. Bilen bliver fx vurderet ud fra en vedligeholdesstand som enten kan være middel, under middel eller over middel. Alt efter hvilken stand den er i, bliver der fratrukket eller forhøjet bilens handelspris.

 • god finansiering ved flexleasing
  Afgift på nye biler
  Afgiften på et nyt køretøj beregnes ud fra bilens afgiftspligtige værdi. Denne værdi er bilens handelspris uden registreringsafgift. Summen skal bl.a. indeholde købsprisen i udlandet omregnet til DKK samt 25% moms. Man anser et køretøj som nyt indtil det er 4 år gammelt, har kørt 2.000 km eller ved slid eller skader, så det ikke kan sælges som nyt.
 • god finansiering ved flexleasing
  Afgift på brugte biler
  Når afgiften på brugte biler skal beregnes tages der afsæt i bilens nypris samt handelspris. Nyprisen er den oprindelig pris som man kan finde på forhandlernes prislister eller på diverse bilsider. Handelsprisen er den aktuelle pris på forhandlerannoncer på nettet.
Læs mere om SKATS lovmæssige krav

Bil uden afgift - hvad betyder det?

Når man importere en bil til Danmark skal der betales bilafgift på denne. Hvis man dog ikke ønsker at indregistrere bilen med det samme, så kan beregningen af registreringsafgift godt vente. Det betyder dog, at bilen ikke må køre på vejene, da den heller ikke har nummerplade på.

Selvanmelder eller få andre til at gøre det?

Man kan vælge selv at gå ind og lave beregningen på SKATs hjemmeside. Der er dog rigtig mange faktorer som man skal være OBS på for at lave den rigtige beregning der er lovmæssigt korrekt.

Mange bilforhandlere benytter sig af eksterne værdifastsættere som ordner udregningen for dem.

Denne løsning har en række fordele som er værd at fremhæve: Du hæfter ikke selv for den beregnede afgift, hurtigere ekspedition end hvis man selv vil gøre det gennem SKAT, man sparer en masse administrativ tid som kan bruges mere effektiv.

 • Hvordan beregner man registreringsafgift?

  Beregning af registreringsafgift sker ud fra en række faktorer om bilen. Det kan bl.a. være alder, km-stand samt ekstraudstyr. Der er forskel på afgiftsberegningen af nye eller brugte biler.

 • Hvad er registreringsafgift?

  Før en bil kan få nummerplade på skal den værdifastsættes. Registreringsafgiften bliver fastsat ud fra handelsprisen/markedsprisen i Danmark og betales til den danske stat.

 • Hvad betyder bil uden afgift?

  Hvis man ikke indregistrerer køretøjet med det samme, så betyder det, at bilen står uden afgift. Dvs. at den ikke må køre på vejene, da den ikke har nummerplade på.

Se flere spørgsmål og svar