Finansiel leasingaftale
Finansiel leasingaftale
Tilbage til nyheder

Hvad er leasing?

Leasing er en kombination af en låne- og finansieringsform og dermed et alternativ til almindelig billån. Leasing giver en større fleksbilitet, da du ikke er bundet af lange løbetider. Derudover afskriver du ikke køretøjet til 0,- som ved et billån, hvilket gør at du kan opnå en lav månedlig leasingydelse.

Operationel leasing vs. finansiel leasing

Der findes to leasingformer, som man skal være opmærksom på – Operationel leasing og finansiel leasing.
Begge leasingformer har deres fordele, som man burde kende til før man beslutter sig hvilken leasingform man skal vælge.

Er man til større budgetsikkerhed, mindre hæftelse, begrænset kørsel, så skal man vælge operationel leasing. Her er udgifterne nøje medregnet i leasingaftalen, og der vil ikke komme nogle uforudsete udgifter. Leasingformen kan dermed også virke en anelse dyrere.

Ønsker man modsat større frihed, er finansiel leasing det rigtige valg. Her får du brugsretten over bilen og det står dig derfor frit for hvor mange kilometer du kører årligt. Du indestår tilgengæld selv for reparationer, service, mm. Når bilen skal sælges, skal du selv anvise en køber til den aftale restværdi.

 

Kig altid på din restværdi

Restværdi (også kendt som scrapværdi) er det beløb bilen skal videresælges til, efter endt leasingperiode. Restværdien skal afspejle markedsprisen så realistisk som muligt, så man ikke står med en uventet ekstraregning, efter leasingaftalen ophører.

Når du tegner en finansiel leasingaftale indestår du fuldt ud for køretøjets afskrevet værdi. Det er derfor vigtigt at du får den korrekte rådgivning og får en korrekt afskrivning på dit leasede køretøj. Såfremt køretøjet ikke kan henvises til den aftalte restværdi, risikerer du en efterregning, svarende til differencen mellem din restværdi og den endelige salgspris.

Når du skal vurdere din leasingaftales restværdi, har du først brug for at kende markedsprisen på dit køretøj. Dernæst skal du vurdere om du kører forholdsvis meget, normalt eller lidt i din leasingperiode.
Med et kørselsmønster på omkring 25.000 km. Per år, anbefaler vi at du afskriver bilens værdi med minimum 20% af markedsprisen.

 

Hvad består en leasingaftale af?

På en leasingaftale ejer leasingselskabet køretøjet, og leaser den ud til dig. Du står derfor som bruger af køretøjet, mens Dansk Motor Finans står som ejer. Leasingaftalens indhold varierer efter hvilken type leasingaftale du vælger, og hvilke tillægsydelser.

Leasingaftalen

Leasingaftalen udformer sig helt enkelt. Der er få beløb, som du skal kende til:

  • Engangsydelse
  •  Månedlig leasingydelse
  • Restværdi

Engangsydelse

Engangsydelsen fastsættes sammen med kunden og indgår i leasingaftalens totale leasingomkostninger. Engangsydelse er derfor ikke refunderbar, som man kender det ved eksempelvis et depositum. Engangsydelse kan ses på, som en slags traditionel udbetaling. Desto mere du indbetaler i engangsydelse, desto lavere vil din månedlige leasingydelse være. Du vil derudover også kunne opnå en rentebesparelse, og dermed få en billigere leasingaftale, såfremt du vælger at indbetale ekstraordinært meget.

Rent lovgivningsmæssigt, må du maksimal lægge 30% af den samlede finansiering i engangsydelse.

Månedlig leasingydelse

De månedlige leasingydelser indeholder den resterende del af leasingaftalens totaleomkostninger. Den månedlige leasingydelse beregnes ud fra de totale omkostninger minus den indbetalte engangsydelse og restværdi. Udover de månedlige leasingydelse, kan forsikring tilvælges. Forsikring vil altid være en ekstra ydelse, hvilket også betyder at du kan anvende dit eget forsikringsselskab, såfremt det er mere lukrativt.

Restværdi

På en operationel leasingaftale, finder du ingen restværdi. Her returnerer du blot køretøjet til Dansk Motor Finans. Restværdien findes dog altid på en finansiel leasingaftale, idet du som kunde indestår for bilens værdi efter endt leasing. Rent praktisk betyder det, at du skal henvise restværdien til en momsregistreret tredjepart.

Opdateret afgiftssatser i Taxcalc.dk

I forbindelse med de nye registreringsafgifter som blev vedtaget 18/12 2020, opdateres afgiftssatserne løbende frem mod 2025. Der er netop blevet offentliggjort de nyeste satser for 2024, og de er hermed opdateret i Taxcalc.dk.   Taxcalc.dk er en gratis service til bilbranchen udstedt af Dansk Motor Finans. Den indeholder diverse regnemaskiner i forbindelse med afgiftsberegninger Opdateret afgiftssatser i Taxcalc.dk

dansk motor finans domicil kolding

Dansk Motor Finans overtager www.motorkompagniet.dk

Dansk Motor Finans, en af landets førende selskaber inden for import, leasing og værdifastsættelse af køretøjer, har meddelt, at de vil overtage identiteten og hjemmesiden www.motorkompagniet.dk fra Motorkompagniet ApS, efter virksomhedens stiftere har valgt at lukke forretningen. Dette samarbejde markerer en strategisk udvidelse af Dansk Motor Finans’ aktiviteter og giver dem adgang til det private B2C-marked, hvor Dansk Motor Finans overtager www.motorkompagniet.dk