På vej ind i bilen
Privatleasing

Operationel leasing af brugte biler

Med en operationel privatleasingaftale fra Dansk Motor Finans, opnår du langt mere budgetsikkerhed end ved eksempelvis en finansiel leasingaftale. Forskellene på de to leasingtyper beskriver vi yderligere på denne side.

Leasing uden restværdi

Den helt store forskel mellem finansiel- og operationel leasing, er hvorvidt du eller leasingselskabet indestår for den aftalte restværdi. En restværdi (også kaldet scrapværdi), er køretøjets nedskrevet værdi efter endt leasing.
Hvis leasingaftalen indeholder en restværdi, aftales denne ved leasingstart, og det vil være dig som kunde der indestår for denne restværdi. Køretøjet skal sælges til en tredje part efter endt leasingperiode, til den aftalte restværdi. Såfremt restværdien ikke opnås, vil du som kunde stå med en efterregning. Der er fordele og ulemper ved både operationel leasing og finansiel leasing.

Forskellen mellem finansiel- og operationel privatleasing

 
Finansiel leasing
Operationel leasing
Restværdi
Tilbagelevering af køretøj
Depositum
Kilometerbegrænsning
Kaskoforsikring
Kan tilvælges
Kan tilvælges
Mekanisk garanti
Kan tilvælges
Kan tilvælges
Serviceaftale
Kan tilvælges
Kan tilvælges
Fordele ikon

De totale omkostninger

For at gennemskue og beregne forskelle i de forskellige leasingtilbud, som du modtager er det vigtigt at du kigger på dine totale omkostninger for hele leasingaftalen. Alle etableringsomkostninger inkl. udbetaling, alle månedlige leasingydelser og til sidst din restværdi, skal indgå i kalkulationen.

Ved Operationel Leasing kender du dette regnestykke inden du etablerer aftalen, og det er i modsætning til den Finansielle Leasingaftale, hvor du som kunde indestår for restværdien. Du kan risikerer en efteropkrævning, såfremt køretøjet ikke kan sælges til en tredje part, til den angivet restværdi.

Document icon

Vilkår ved Operationel Leasing

Med operationel leasing har vi kombineret de bedste egenskaber fra finansiel og operationel leasing. Resultatet heraf giver en fleksibel leasingaftale uden risiko.

Leasingaftalen

Leasingaftalen udformer sig helt enkelt. Der er få beløb, som du skal kende til:

  • Depositum
  • Månedlige leasingydelse
  • Eventuelle tillægsydelser

Depositum

Depositum indeholder som udgangspunkt 3 månedlige leasingydelser inkl. moms, og er et beløb som kan fuldt ud tilbagebetales ved endt leasing, medmindre vilkår i leasingaftalen ikke overholdes, herunder overkørte kilometer, misligholdelse af bilen eller restance på leasingydelse.

Månedlig leasingydelse

Den månedlige leasingydelser indeholder dine totalomkostninger, herunder kontraktoprettelse, finansiering, forholdsmæssig registreringsafgift, nummerplader, levering mm. Det er din rå og eneste omkostninger i forbindelse med leasingaftalen. Alt samlet i ét månedligt beløb.

Eventuelle tillægsydelse

Du kan skræddersy din operationelle leasingaftale efter behov, og ikke mindst efter hvad der økonomisk giver mening. Vi tilbyder en række tillægsydelser, som videreformidles fra vores tætte samarbejdspartnere, og kan derfor give dig en mulighed for at få en budgetsikker leasingaftale. Læs om tillægsydelser her

Porsche 911 Cabrio 992

Se vores udvalg af biler til omgående leasing

Se vores lagerbiler her

Bliv ringet op af en leasingrådgiver

Har du brug for professionel rådgivning i forbindelse med leasing, så udfyld gerne nedenstående oplysninger og du vil blive ringet op på det ønskede tidspunkt.