Leasingpriser
Privatleasing

Leasingpriser

Med en privatleasing er du kørende for et fast beløb per måned. Den månedlige leasingydelse er et fleksibelt beløb, som kan tilpasses efter dine ønsker, men bør også afspejle dit kørselsforbrug. Derfor er er god leasingrådgivning essentielt for en god leasingaftale.

Leasingydelserne

Leasingydelserne, herunder engangsydelse, månedlige leasingydelse og restværdi, indeholder en række omkostninger, som skal fordeles ud på din leasingaftale. Du har som udgangspunkt kun interesse i engangsydelsen og den månedlige leasingydelse, da det er de to ydelser hvor du skal have penge op af lommen. Restværdien afspejler bilens værdi, og skal blot sælges ved endt leasing.

Priser

En leasingaftale bygges op i faste og variable omkostninger. De faste omkostninger er omkostninger som leasingselskabet har i forbindelse med etablering af ny aftale.

De faste omkostninger er ens for alle leasingselskaber, hvor imod de variable omkostninger sættes individuelt. Markedsrenten hos leasingselskaber ligger i dag som udgangspunkt fra 4,50% til 6%, mens kontraktoprettelse kan varierer fra 3.000,- til 7.500,-.

Det er op til det enkelte leasingselskab at bestemme deres rente og hvor meget de vil have i forrentning, og det samme med etableringsomkostninger.

Faste omkostninger
  • Køretøjets indkøbspris
  • Periodeafgift (Forholdsmæssig registreringsafgift
  • Nummerplader
Variable omkostninger
  • Finansieringsrente
  • Etableringsomkostninger (Kontraktoprettelse)
  • Eventuel ekstra services i forbindelse med leasingaftalen
Calculate icon

Hvordan beregner man en leasingpris?

Et tilbud omkring leasing, kan indeholde de rå leasingpriser men også de ekstra tillægsydelser som man kan tilkøbe. De rå leasingpriser der som udgangspunkt er engangsydelse og månedlig leasingydelse beregnes ud fra en nogle faktuelle forhold samt kundens ønsker for sammensætning.

Bilmodel og indkøbspris

Den største udgift i de faste omkostninger på en leasingaftale, er selve bilen. Bilens indkøbspris er den største finansieringsbyrde, men også det element i aftalen som afskrives. Derfor påvirker selve bilmodellen og indkøbsprisen meget selve leasingaftalen.

Udstyr, årgang, kilometer og periodeafgift

Ved ens bilvalg vil udstyr, årgang og kilometerstand påvirke leasingaftalens registreringsafgift, og dermed periode afgift. Hvis bilen er nyere, kørt få kilometer og godt udstyret vil det have en mærkbar betydning på selve leasingydelsen.

Løbetid

De resterende omkostninger, som ikke betales i engangsydelse, fordeles over de månedlige leasingydelser. Jo flere måneder leasingaftalen er, desto flere måneder har du til at betale omkostninger. Dog skal du også være opmærksom på, at jo længere leasingaftalen ér, desto mere skal bilen afskrives.

Kørselsforbrug

På en finansiel leasingaftale har du fri kilometer i hele leasingperioden, da du selv indestår for bilens restværdi ved endt leasing. Såfremt du kører mange kilometer, bør du afskrive endnu mere på bilen, så du får en lavere restværdi. Det vil gå udover dine leasingydelse – enten engangsydelsen eller den månedlige leasingydelse.

Hvilke tillægsydelser kan jeg vælge?

Som regel begrænser en finansiel leasingaftale sig til at kunne inkludere forsikring, vejhjælp, glasforsikring og mekanisk forsikring. Man ser oftest at dæk og serviceaftale er forbeholdt operationel leasing på helt nye biler.

Forsikring

Når du tegner en leasingaftale, forpligter du dig til at sørge for at der er en gyldig kaskoforsikring. Selvom du ikke står som ejer af bilen i leasingperioden, vil det være dit ansvar. Du har mulighed for at tegne forsikring på bilen gennem dit eget forsikringsselskab, eller anvende leasingselskabets flådeforsikring, som ofte tilbyder gode forsikringspriser. Så spørg altid din rådgiver omkring forsikring.

Vejhjælp

Vejhjælp vil være en del af forsikringen, og ses som et tilkøb til forsikringen. Der kan altså ikke tilkøbes vejhjælp særskilt, uden at anvende flådeforsikringen gennem leasingselskabet. Vejhjælp koster kr. kr. 50,-/måned

Glasskadeforsikring

På samme vilkår som vejhjælp, så er der mulighed for at tegne en glasskadeforsikring til kr. 100,-/måned. Denne ekstra glasskadeforsikring kan tilkøbes gennem flådeforsikringen.

 

Porsche Cayenne front

Skal vi beregne din leasingpris for dig?

Kontakt vores leasingrådgiver, så vi kan hjælpe dig videre med et godt leasingtilbud

Kontakt os