Privatleasing

Flexleasing - Hvad er det?

Flexleasing er med andre ord, fleksibel leasing. Fleksibel fordi man betaler forholdsmæssig registreringsafgift i stedet for den fulde registreringsafgift. Man betaler altså afgift i de måneder man kører i bilen, og holder ens finansieringsomkostninger nede. Flexleasing er en særlig attraktiv finansieringsform, da du ikke afskriver på selve den høje registreringsafgift, men kun på bilens stål pris. Derudover har du en større chance for at dit bilbudget holder, da du altid vil kende de månedlige udgifter.

Betal registreringsafgift i små bidder

Leasingselskaber som tilbyder flexleasing, skal være godkendt af Motorstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, til at kunne anmelde registreringsafgifter og betale afgifterne per måned. Med en flexleasingaftale betaler leasingselskabet kun registreringsafgift i de måneder hvor leasingaftalen er aktiv.
Bilens alder påvirker hvor meget forholdsmæssig registreringsafgift der skal indbetales til Motorstyrelsen, hvilket gør det mest attraktivt at finde en 3 år gammel bil, for at betale så få penge i registreringsafgift som muligt.

 

Forholdsmæssig registreringsafgift

På en leasingaftale har leasingselskabet mulighed for at betale forholdsmæssig registreringsafgift, i stedet for at betale og finansierer den fulde registreringsafgift. De giver en anden fleksibilitet for dig som kunde. Den forholdsmæssige registreringsafgift, som også kaldes periodeafgift, beregnes ud fra hvor lang løbetid leasingperioden er. Derudover er periodeafgiftens størrelse afhængig af alderen på køretøjet.

 • Hvis køretøjet er under 3 måneder gammel, betales der 2% af den samlede registreringsafgift.
 • Hvis køretøjet er mellem 3 og 36 måneder, betales der 1% af den samlede registreringsafgift.
 • Hvis køretøjet er over 36 måneder gammel, betales der kun 0,5% af registreringsafgiften.

 

Rente af restafgift

Hvis bilen er over 3 år gammel, betales der kun 0,5% af den samlede registreringsafgift. Dog er der en rentesats fra SKAT, som skal medregnes. Denne kaldes “Rente af restafgift”. SKAT tager en rente, som reguleres halvårligt, for den registreringsafgift som ikke betales. Renten ligger mellem 2,1% og 2,5% p.a. Det er derfor ikke “kun” den forholdsmæssige registreringsafgift på eksempelvis 0,5% der skal betales.

 

Hvad består en leasingaftale af?

På en leasingaftaler ejer Dansk Motor Finans A/S køretøjet, og leaser den ud til dig. Du står derfor som bruger af køretøjet, mens Dansk Motor Finans står som ejer. Leasingaftalens indhold varierer efter hvilken type leasingaftale du vælger, og hvilke tillægsydelser.

Leasingaftalen

Leasingaftalen udformer sig helt enkelt. Der er få beløb, som du skal kende til:

 • Engangsydelse
 • Månedlig leasingydelse
 • Eventuelle tillægsydelser

 

Engangsydelse

Engangsydelsen fastsættes sammen med kunden og indgår i leasingaftalens totale leasingomkostninger. Engangsydelse er derfor ikke refunderbar, som man kender det ved eksempelvis et depositum. Engangsydelse kan ses på, som en slags traditionel udbetaling. Desto mere du indbetaler i engangsydelse, desto lavere vil din månedlige leasingydelse være. Du vil derudover også kunne opnå en rentebesparelse, og dermed få en billigere leasingaftale, såfremt du vælger at indbetale ekstraordinært meget.

Rent lovgivningsmæssigt, må du maksimal lægge 30% af den samlede finansiering i engangsydelse.

 

Månedlig leasingydelse

De månedlige leasingydelser indeholder den resterende del af leasingaftalens totaleomkostninger. Den månedlige leasingydelse beregnes ud fra de totale omkostninger minus den indbetalte engangsydelse og restværdi. Udover de månedlige leasingydelse, kan forsikring tilvælges. Forsikring vil altid være en ekstra ydelse, hvilket også betyder at du kan anvende dit eget forsikringsselskab, såfremt det er mere lukrativt.

 

Restværdi

På en operationel leasingaftale, finder du ingen restværdi. Her returnerer du blot køretøjet til Dansk Motor Finans. Restværdien findes dog altid på en finansiel leasingaftale, idet du som kunde indestår for bilens værdi efter endt leasing. Rent praktisk betyder det, at du skal henvise restværdien til en momsregistreret tredjepart.

Sæsonleasing

Ved at flexlease får du fleksibiliteten til at skifte mellem køretøjer afhængig af sæsonen. Nogle vælger eksempelvis en sportsvogn om sommeren og en SUV om vinteren. Leasingaftalerne kan laves helt ned til 1 måned, hvilket gør flexleasing til en meget attraktiv måde at anskaffe sig bil på, når man ligesom Dansk Motor Finans, er bilentusiast.

Læs meget mere om sæsonleasing her

Bliv ringet op af en leasingrådgiver

Kunne være flexleasing være interessant for dig, og ønsker du at høre mere om hvad vi kan tilbyde? Lad en af vores dygtige leasingrådgivere kontakte for mere information og priser.


  Ofte stillede spørgsmål omkring flexleasing

  Hvem indestår for bilens restværdi?

  Ved finansiel leasing, indestår du som leasingtager for den aftalte restværdi ved leasingudløb

  Kan jeg tilbagelevere køretøjet efter endt leasing?

  Det afhænger af leasingformen. Ved operationel leasing, kan du returnerer køretøjet. Ved finansiel leasing, indestår du for den aftalte restværdi.

  Er der forsikring med i en leasingaftale?

  Kan tilvælges. Vi ønsker at gøre vores leasingaftaler så fleksible som muligt, og forsikring er derfor efter eget valg.

  Kan jeg opsige min leasingaftale før tid?

  Ja. Opsigelsesfrist afhænger af leasingselskabet. Dansk Motor Finans tilbyder 2 måneders opsigelse.

  Kan man flexlease sin egen bil?

  Ja, men leasingselskabet skal eje bilen i perioden og derfor købe den før leasingstart.

  Kan jeg lave en leasingaftale uden udbetaling?

  Ja. Vi tilbyder leasingaftaler ned til 0,- i udbetaling.

  Hvor meget må jeg lægge i udbetaling?

  Maksimalt 30% af leasingaftalens størrelse, må egenfinansieres jf. gældende lovgivning.