af Mirja Höllwerth | dec 3, 2019 | Finans

Pas på bilen i vinterhalvåret

Vores bedste råd til bilejere, som gerne vil passe godt på deres bil i vintermånederne.

Vinteren i Danmark er ikke som den har været. Bilejere venter i højere grad med at skifte vinterdæk, fordi vi har så milde vintre.

Dog kan vi stadig risikere frost, hvilket betyder salt på vejene, for det er vi rigtig gode til at bruge i Danmark. Derfor skal vi være gode til at passe på vores bil, da vinteren kan være ret så hårdfører mod den.

Skift til gummimåtter

Sne og salt på vejene gør ikke noget godt for bilen, heller ikke indvendig.

Når vi stiger ind i bilen, forsøger vi ihærdigt at banke den værste sne af støvlerne, men vi slæber stadig en masse smuds med ind i bilen. Det tærer rigtig meget på bilens måtter. Derfor anbefaler vi at anskaffe sig gummimåtter i vinterhalvåret. Bilen bliver ikke slidt og en gummimåtte er væsentlig nemmere at rengøre. 

Frostsikring

Bilen skal også sikres mod frost, men hvordan?

Både kølervæske og sprinklervæske kan risikere at fryse, hvis det er rigtig koldt ude. Dog findes der alternativer som er frostsikre, så man er ude over det problem.

Et lille tip er også at bruge isfjerner, hvis bilen døre eller lås skulle være frosset til.

Vask bilen ofte

I vinterhalvåret burde man vaske bilen oftere. Som skrevet ovenfor så kan frost, sne og salt på vejene være rigtig strid mod bilen. Ved at vaske bilen oftere, vasker man det værste snavs af, så det ikke når at lave så meget skade. Salt kan godt skade bilen, særligt ved skrammer eller stenslag. Det er ikke så rart, hvis man kunne have undgået dette. En rustbehandling kan hindre at bilen får yderligere skade.

Lakforsegling inden vinteren

En god ide er også at give bilen en lakforsegling inden vinteren. Med en lakforsegling bliver bilen først gjort grundig ren med særlig sæbe til formålet. Herefter bliver bilen forseglet med lak, som senere vil gøre at bilen er mere modstandsdygtig ved evt. smuds, snavs og vand.

Lav et vintertjek

Alt efter hvor gammel/ny bilen er, vil vi altid anbefale at få bilen vintertjekket.

Med et vintertjek kan man bl.a. få tjekket, vinterdæk, sprinklervæske, bremser, lufttryk, bilbatteri, olie, viskerblade, lygter, undervogn, osv.

Det afhænger af bilens alder og stand, hvad der bliver tjekket.