Operationel/finansiel leasing

Kend forskellen på finansiel og operationel leasing, og ta' det rigtige valg for dig.

Når man beslutter sig for at lease en bil skal man vælge imellem operationel leasing og finansiel leasing.
De to leasingformer har hver deres fordele og "ulemper". Vi vil helst ikke kalde det ulemper, for hvis man vælger den rigtige form, og overholder de lovmæssige krav, så burde der ikke kommer overraskelser undervejs.

Nedenfor kan du læse mere om hvilken leasingform du skal vælge.

leasing uden engangsydelse eller flexleasing privat

Finansiel leasing

Med den finansielle leasing får du finanseret en bil igennem et leasingselskab, som derved har ejendomsretten over bilen. Du som leasingtager får brugsretten over bilen, og står dermed også selv for reparationer, service, mm. Man kan dog tilvælge disse services til sin leasingaftale.
Når leasingperioden slutter, skal du selv anvise en køber til bilen, eller selv købe den til den fastsatte restværdi i leasingkontrakten. Ved salg til tredjepart skal dette være et firma med CVR. nr.
Man skal også her være opmærksom på, at man selv hæfter for restværdien. Dvs. hvis man har undervurderet sit kørselsmønster, kan man ende med en efterregning.

leasing af din drømmebil både sæsonleasing og flexleasing

Operationel leasing

Der er større budgetsikkerhed ved den operationelle leasing. Alle udgifterne er nøje beskrevet og medregnet i leasingaftalen, så der vil ikke komme uforudsete udgifter under leasingperioden. Pga. dette er denne leasingform naturligvis også dyrere, da leasingudbyderen skal stille en større sikkerhed i forhold til bilen.
Der bliver stillet højere krav til fx kørselsmønster samt vedligeholdelse af bilen. Leasingudbyder betaler service, reparationer mm., men kun ved anviste autoriserede mekanikere.
Man skal ikke bekymre sig om restværdien eller at sælge bilen med denne leasingform.

Hvad bør du vide om leasing?

Det kan være svært at gennemskue hvad man bør vide om leasing inden man leaser en bil.
Leasing generelt bliver ofte beskrevet som flexleasing, da det er den mest almindelige leasingmetode.
Hvis man gør sig overvejelser om leasing skal man selvfølgelig også se nærmere på andre faktorer der gælder begge leasingformer.

  • Hvad er forskellen på operationel og finansiel leasing?

    Ved operationel leasing er der større budgetsikkerhed, og der kommer ingen uforudsete udgifter. Dog er den månedlige ydelse dyrere. Ved finansiel leasing er der større frihed, da man får brugsretten over bilen. Det kræver man kender til sit kørselsmønster mm. Finansiel leasing er billigere end operationel leasing.

  • Hvem hæfter for service og vedligeholdelse?

    Ved finansiel leasing skal leasingtager selv sørge for service og vedligeholdelse. Ved operationel leasing er dette inkluderet i leasingaftalen.

  • Hvem hæfter for restværdien?

    Efter endt leasingaftale skal bilen videresælges. Her hæfter man selv for restværdien ved finansiel leasing. Ved operationel leasing er det leasingselskabet der hæfter.

Læs flere FAQ'er her