27. januar 2022

Tilbage til nyheder

Flexleasing – Hvad er det?

Flexleasing er til dig, som ønsker en fleksibel løsning, når du skal finanserne din bil. At flexlease er en særlig attraktiv finansieringsform, da du kun betaler forholdsmæssig registreringsafgift i stedet for den fulde registreringsafgift. Man betaler altså kun afgift i de måneder man kører i bilen, og holder dermed ens finansieringsomkostninger nede.

Det kan være en dyr affære at finansiere en bil. Mange går med overvejelserne om leasing er en bedre løsning. Med flexleasing kan man både spare penge på den lange bane, og få en mere fleksibel løsning som gør, at man ikke er bundet lige så længe som fx ved køb.

 

Hvorfor vælge os som leasingselskab?

Som leasingselskab har vi mange års erfaring i at skræddersy den bedste leasingløsning til vores kunder. Det betyder rigtig meget for os, at du som leasingtager, er tryg ved at vælge os.

Med gennemsigtighed vil vi sikre os, at der ikke kommer uforudsete overraskelser undervejs i leasingforløbet. I et leasingtilbud fra os, vil du udførlig kunne se hvad aftalen indebære, og den vil blive gennemgået denne sammen med en af vores leasingrådgivere. Vores leasingrådgivere hjælper gerne med at besvare alle slags spørgsmål. Vi ser heller man spørger én gang for meget end for lidt.

 

Betal registreringsafgift i små bidder

Leasingselskaber som tilbyder flexleasing, skal være godkendt af Motorstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, til at kunne anmelde registreringsafgifter og betale afgifterne per måned. Med en flexleasingaftale betaler leasingselskabet kun registreringsafgift i de måneder hvor leasingaftalen er aktiv.
Bilens alder påvirker hvor meget forholdsmæssig registreringsafgift der skal indbetales til Motorstyrelsen, hvilket gør det mest attraktivt at finde en 3 år gammel bil, for at betale så få penge i registreringsafgift som muligt.

 

Forholdsmæssig registreringsafgift

På en leasingaftale har leasingselskabet mulighed for at betale forholdsmæssig registreringsafgift, i stedet for at betale og finansierer den fulde registreringsafgift. De giver en anden fleksibilitet for dig som kunde. Den forholdsmæssige registreringsafgift, som også kaldes periodeafgift, beregnes ud fra hvor lang løbetid leasingperioden er. Derudover er periodeafgiftens størrelse afhængig af alderen på køretøjet.

  • Hvis køretøjet er under 3 måneder gammel, betales der 2% af den samlede registreringsafgift.
  • Hvis køretøjet er mellem 3 og 36 måneder, betales der 1% af den samlede registreringsafgift.
  • Hvis køretøjet er over 36 måneder gammel, betales der kun 0,5% af registreringsafgiften.

 

Rente af restafgift

Hvis bilen er over 3 år gammel, betales der kun 0,5% af den samlede registreringsafgift. Dog er der en rentesats fra SKAT, som skal medregnes. Denne kaldes “Rente af restafgift”. SKAT tager en rente, som reguleres halvårligt, for den registreringsafgift som ikke betales. Renten ligger mellem 2,1% og 2,5% p.a. Det er derfor ikke “kun” den forholdsmæssige registreringsafgift på eksempelvis 0,5% der skal betales.

Se flere regler og lovgivninger om leasing i SKATs juridiske vejledning her

Se andre nyheder her

Vi søger: Salgssupporter til leasing og behandling af registreringsafgifter

Vi søger: Salgssupporter til leasing og behandling af registreringsafgifter

Hos Dansk Motor Finans servicerer vi den professionelle del i bilbranchen herunder bilforhandlere, med blandt andet leasing/finansiering, import af biler og beregning/formidling af registreringsafgifter til staten. Vi sidder med et stort know-how og vores kendskabsgrad i bilbranchen er høj.

Hvorfor er registreringsafgift steget på mange biler?

Hvorfor er registreringsafgift steget på mange biler?

Gennem det seneste års tid, har vi oplevet at samme brugte bil stiger i pris, når vi værdifastsætter køretøjerne. Det er til trods for at kilometerstanden er øget og bilen er blevet ældre. Men hvorfor stiger registreringsafgifterne så?