18. december 2020

Tilbage til nyheder

Få beregnet og betal efter de nye bilafgifter (L129)

Regeringen er blevet enige om de nye afgiftssatser og beregningsmetoder, og har derfor udarbejdet et lovforslaget L129, som træder i kraft fra d. 18. december 2020. Da Motorstyrelsen ikke ændrer deres beregnere i Dansk Motorregister før juni 2021, vil der i denne periode opstå en overgangsperiode, hvor forhandlerne i første omgang bliver opkrævet efter de “gamle” registreringsafgiftsatser. Motorstyrelsen opfordrer til, at der i købsaftaler, der indgås fra den 18. december 2020 og frem, tages højde for både ovenstående efterregulering, og at lovforslagets indhold kan ændre sig inden vedtagelse.

Dansk Motor Finans er klar til at håndtere de nye bilafgifter. Derfor vil I som forhandler, fremover få beregnet og afregne efter lovforslaget L129.

 

Jeres fordele ved at bruge DMF:

  • Kend jeres salgsproveneu fra start
  • Ingen udlæg overfor jeres kunde eller Motorstyrelsen
  • Ingen administration

Hvad får I?

  • I får faktura som I kender det, blot med afregning af L129-afgift
  • Kvittering på beregning fra DMR (Beløb som anmeldes til Motorstyrelsen)
  • Kvittering på beregning fra os (DMF) (Jeres opkrævning efter L129)

Med dette setup får I den korrekte registreringsafgift med det samme, dokumenation til internt brug, og dokumentation overfor jeres kunder.
Med andre ord:

Fuldstændig samme gode setup – bare med nye bilafgifter

Ved endelig værdifastsættelse, vil I modtage kvittering på den nye bilafgiftsats, samt kvittering på den gamle bilafgiftsats (som i første omgang indberettes til Motorstyrelsen – DMR). Derved kan I på behørigt vis dokumentere, at der er en legitim årsag til differencen.

 

Den nye lovgivning træder i kraft pr. 1.juni 2021, men vil fungere med tilbagevirkende kraft til d. 18/12-2020.

Vi anbefaler jer at tage forbehold for afgiftsændringer overfor jeres kunden i forbindelse med slutseddel/fakturaer af køretøjet.

 

Opsummering

Vi ved at der er mange spekulationer i bilforretningerne, men vi håber at dette kan give jer ro i maven.
Kort beskrevet, så ændres administrationen hos jer ikke – I får bare tilgang til den nye registreringsafgift fra dag 1, i stedet for at vente på Motorstyrelsens opdatering i DMR.

 

Er i ikke allerede en del af systemet, så få adgang her

 

– Dansk Motor Finans

Se andre nyheder her

Vi søger: Salgssupporter til leasing og behandling af registreringsafgifter

Vi søger: Salgssupporter til leasing og behandling af registreringsafgifter

Hos Dansk Motor Finans servicerer vi den professionelle del i bilbranchen herunder bilforhandlere, med blandt andet leasing/finansiering, import af biler og beregning/formidling af registreringsafgifter til staten. Vi sidder med et stort know-how og vores kendskabsgrad i bilbranchen er høj.

Hvorfor er registreringsafgift steget på mange biler?

Hvorfor er registreringsafgift steget på mange biler?

Gennem det seneste års tid, har vi oplevet at samme brugte bil stiger i pris, når vi værdifastsætter køretøjerne. Det er til trods for at kilometerstanden er øget og bilen er blevet ældre. Men hvorfor stiger registreringsafgifterne så?