Leasing af gulepladebil

Kan du undvære bagsæderne i din bil, kan du opnå økonomiske fordele ved at lease på gule plader. Afgiften på gulpladebiler er nemlig lavere end biler på hvide plader. Det giver både en lavere leasingydelse og et lavere beskatningsgrundlag.

Selv om flexleasing bliver mere og mere populært, er det ikke alle leasingformer, som er lige så udbredte. Leasing på gulpladebiler er et eksempel, til trods for at både privatpersoner og erhverv kan drage fordele af den lavere afgift og det lavere beskatningsgrundlag.

Gulpladebiler har en lavere afgift, og fordi afgiften betales pr. måned ifølge flexleasing-princippet, er den månedlige leasingydelse derfor også langt lavere. En lavere afgift betyder også et lavere beskatningsgrundlag, hvis du erhvervsleaser.

mere bil når du benytter sæsonleasing eller flexleasing privat

Leasing af gulpladebil

Har du ikke brug for bagsæderne i din bil, bør du overveje at lease dit næste køretøj på gule nummerplader.

Den primære årsag til at det kan være en fordel at lease på gule plader, er den lavere registreringsafgift. Derudover er beskatningen af fri bil væsentligt lavere. Kunne du tænke dig at bruge bilen som personbil senere hen, har du også mulighed for at konvertere den til hvide plader i stedet for.

 

Leasing af gulpladebil til privat/erhverv forgår som et almindeligt flexleasing-forløb. En leasingaftale løber typisk over 12 måneder. Ved aftalestart betaler leasingtager som oftest en førstegangsydelse (der findes også leasingselskaber, som tilbyder leasing uden førstegangsydelse), og derefter betaler leasingtager en månedlig ydelse.

leasing uden engangsydelse eller flexleasing privat

Konverter nemt dine gule plader til hvide plader

Leaser du i første omgang bil på gule nummerplader, kan du senere omregistrere den, så den kører på hvide plader i stedet for gule. Efter der er gået 2-3 år, er gulpladebilen kraftigt nedskrevet, og afgiften faldet markant, og du kan vælge at forsætte med at lease bilen blot som personbil med hvide plader.

Du kan få momsfradrag på varevogne

Det er muligt at få momsfradrag på din varevogn. Læs om betingelserne nedenfor.

Rent erhverv Du kan trække al moms fra både førstegangsydelse og månedlig ydelse.

Blandet erhverv/privat Her kan du trække 1/3 af førstegangsydelsen og den månedlige ydelse fra. Har din bil en tilladt totalvægt på max 3 tons, kan du også trække moms af driftsudgifterne fra. Det forudsætter dog, at din virksomhed har en momspligtig omsætning på over 50.000 kr. Eksempler på driftsudgifter er benzin, reparationer, færgebilletter osv. Har din varevogn en tilladt totalvægt over 3 tons, er det muligt for dig at få fradrag for den erhvervsmæssige kørsel.

Rent privat Du kan ikke trække moms fra.

sæsonleasing for private

Leasing af gulpladebil til privat og erhverv samt splitleasing

Gulpladebiler såvel som gulpladevarevogne kan leases til erhvervs- og privatbrug. Begge biltyper kan også splitleases. Grundet den lavere afgift og beskatning på gule plader kan du vælgere en mere eksklusiv bilklasse og blive godt kørende i en god og sikker kvalitetsbil.

 

Hvis du har tænkt dig at bruge bilen til privat kørsel, skal du betale privatbenyttelsesafgift af din gulpladebil. Afgiftens størrelse afhænger af, om bilen udelukkende bliver brugt privat, eller om den bruges til en blanding af privat- og erhvervskørsel.

 

Men selv om du skal betale privatbenyttelsesafgiften, er der ofte en væsentlig besparelse på gule plader på grund af den lave afgift på gulpladebiler.

leasing af din drømmebil både sæsonleasing og flexleasing

Overvej splitleasing ved megen erhvervskørsel

Hvis du har meget erhvervskørsel i din hverdag og gerne kunne tænke dig at bruge bilen til privatkørsel også, så kan du overveje at splitlease din næste bil. Dermed kan du få en beskatning på 0 kr., fordi du ikke bliver beskattet af fri bil.

 

Splitleasing går ud på, at omkostningerne på din bil bliver delt (splittet) mellem din erhvervskørsel og din privatkørsel. I praksis betyder det, at der bliver indgået to kontrakter på det splitleasede køretøj. Den ene kontrakt er til dit erhvervsbrug, og den anden kontrakt er til dit privatbrug. Herefter bliver alle omkostninger faktureret proportionelt efter brug.

 

Kører du således 90% erhvervskørsel og 10% privatkørsel, så bliver 90% af omkostningerne faktureret til dit firma. De sidste 10% betaler du privat. Og fordi du betaler for dit private forbrug, bliver du beskattet af bilen.

Ingen overraskelser ved privatleasing, sæsonleasing eller flexleasing

Sådan foregår leasing af gulpladebiler hos Dansk Motor Finans

Hos Dansk Motor Finans får du altid en skræddersyet leasingaftale, der passer til dine behov. Vi starter altid med en grundig gennemgang af ønsker, kilometerforbrug og økonomiske rammer. Inden du vælger gulpladebil, rådgiver vi dig også om aftalens vilkår og betingelser, så du kan træffe et informeret valg. Herefter finder vi et par forslag til nyere brugte biler uden dansk afgift i vores forhandlernetværk.

 

Har du et konkret forslag til en bil, beregner vi aftalen ud fra den. Vi undersøger dog altid, om vi kan finde en endnu federe bil til samme ydelse.

 

Vi anbefaler tyske modeller, eftersom de er særlige fordelagtige grundet deres lave afskrivning. Når du har godkendt bilen, henter vi bilen hjem, og vi sørger for at få den ombygget til gule plader, hvis den har bagsæder. Disse bliver gemt til eventuel brug senere, i tilfælde af at bilen skal køre på hvide plader.

 

Alt det praktiske og administrative tager vi os af, så du kun skal tænke på glæden ved at køre i god og komfortabel bil.

Har du spørgsmål til hvilken leasingmodel du skal vælge? Vi sidder klar til at hjælpe dig med at finde den rigtige løsning til dit behov.