Registreringsafgift

Beregning registreringsafgift af nye og brugte biler

Når en importeret bil skal registreres, skal bilen værdifastsættes. Afgiften betales til den danske stat og bliver kaldt registreringsafgift.

Hvordan beregnes registreringsafgiften?

Der er flere faktorer der spiller ind, når bilen skal værdifastsættes. Det kan bl.a. være alder, km-stand samt forskelligt ekstraudstyr.

Derudover er der forskel på om der beregnes afgift for nye eller brugte biler.

Beregningen tager altid afsæt i handelsprisen/markedsprisen, som tages ud fra aktuelle forhandlerannoncer på nettet. Prisen kan derfor varierer en del, alt efter hvilken bil det er, samt diverse ekstraudstyr og hvor meget bilen er brugt. Bilen bliver fx vurderet ud fra en vedligeholdesstand som enten kan være middel, under middel eller over middel. Alt efter hvilken stand den er i, bliver der fratrukket eller forhøjet bilens handelspris.

Gratis beregning efter de nye bilafgifter

Vi har lavet en afgiftsberegner til fri afbenyttelse til bilbranchen. Beregn og få efterfølgende tilsendt din dokumentation.

Outsource din administration

Man kan vælge selv at gå ind og lave beregningen på SKATs hjemmeside. Der er dog rigtig mange faktorer som man skal være OBS på for at lave den rigtige beregning der er lovmæssigt korrekt.

Mange bilforhandlere benytter sig af eksterne værdifastsættere som ordner udregningen for dem. Denne løsning har en række fordele som er værd at fremhæve:

  • Du hæfter ikke selv for den beregnede afgift
  • hurtigere ekspedition end hvis man selv vil gøre det gennem SKAT
  • man sparer en masse administrativ tid som kan bruges mere effektiv

Ved at vælge os som jeres eksterne værdifastsætter sikre du korrekte beregninger, som vi indestår for. Der kommer ingen uforudsete udgifter. Vi holder os altid opdaterede omkring den nyeste lovgivning og sikre os at I er i trygge hænder.

Få adgang til vores CRM system

Registreringsafgift på nye biler

Registreringsafgiften på et nyt køretøj beregnes ud fra bilens afgiftspligtige værdi. Denne værdi er bilens handelspris inkl. moms, men uden registreringsafgift. Beløbet skal indeholde købsprisen på bilen inkl. 25% moms, og 9% forhandleravance. Man anser et køretøj som nyt indtil det er 4 år gammel, har kørt 2.000km. eller ved slid eller skade, så det ikke kan sælges som nyt.

Registreringsafgift på brugte biler

Når registreringsafgiften på brugte biler skal beregnes tages der afsæt i bilens nypris samt handelspris. Nyprisen er den oprindelige pris som man kan finde på forhandlernes prislister eller på diverse bilsider. Handelsprisen er den aktuelle pris på forhandlerannoncer på nettet.

Ofte stillede spørgsmål om registreringsafgift

Hvordan beregner man registreringsafgift?

Beregning af registreringsafgift sker ud fra en række faktorer om bilen. Det kan bl.a. være alder, km-stand samt ekstraudstyr. Der er forskel på afgiftsberegningen af nye eller brugte biler.

Hvad betyder bil uden afgift?

Hvis man ikke indregistrerer køretøjet med det samme, så betyder det, at bilen står uden afgift. Dvs. at den ikke må køre på vejene, da den ikke har nummerplade på.

Hvad er registreringsafgift?

Før en bil kan få nummerplade på skal den værdifastsættes. Registreringsafgiften bliver fastsat ud fra handelsprisen/markedsprisen i Danmark og betales til den danske stat.