FAQ

Her finder du alle de ofte stillede spørgsmål og svar dertil

Læs om vores CRM system

Ofte stillede spørgsmål

Fandt du ikke dit svar, så ring endelig på 70 26 15 15 eller send en mail

 

Hvad er flexleasing?

Flexleasing handler om at du betaler 0,5 % af den vurderede afgift, i en bestemt periode, i stedet for at betale 180 % i fuldafgift. Man leaser altså en bil uden afgift. Du kan læse meget mere om det her.

Hvordan kan jeg vide at flexleasing er noget for mig?

Om flexleasing er noget for dig, er din individuelle mening og følelse. Derudover er det også meget afgørende, at du vælger en bil som har flexleasing-potentiale. Det vil sige, en bil som stadig afskriver eller generelt bare har en høj registreringsafgift.

Hvor mange måneder kan man lease?

Du kan lease fra 1-36 måneder. Årsagen til at vi ikke tilbyder længere perioder end 36 måneder, er fordi vi mener at efter en 3-årig periode, skal vi ind og se om bilen er afskrevet tilstrækkeligt, og fordi at registreringsafgiften sandsynligvis er blevet noget lavere. Dette vil give dig muligheden for at tegne en ny og mere lukrativ leasingaftale.

Hvad betyder engangsydelse?
Engangsydelse, udbetaling, 1. gangs ydelse. Kært barn, mange navne. Udbetaling betales ved leasingaftalens start, og er egentlig blot en del af den samlede leasingaftale. Hvis du har en lav engangsydelse, vil dine månedlige leasingydelser stige. Betaler du mere i engangsydelse, vil du have en lavere månedlige leasingydelse. Restværdien vil være upåvirket.
 
Er der garanti på leasingbiler?
Leasing er ikke omfattet af købeloven. Der er derfor ingen juridisk garanti. Vi tilbyder tilkøb af garanti, som tegnes gennem CarGarantie. Prisen afhænger af hvilken pakke der vælges, og hvilken biltype der er tale om.
 
Hvordan beregner man registreringsafgift?
Beregning af registreringsafgift sker ud fra en række faktorer om bilen. Det kan bl.a. være alder, km-stand samt ekstraudstyr. Der er forskel på afgiftsberegningen af nye eller brugte biler.
 
Hvad betyder bil uden afgift?
Hvis man ikke indregistrerer køretøjet med det samme, så betyder det, at bilen står uden afgift. Dvs. at den ikke må køre på vejene, da den ikke har nummerplade på.
 
Hvad er sæsonleasing?
Med sæsonleasing kan du nøjes med at lease bilen i den periode du bruger bilen i. Du betaler kun registreringsafgift og grøn afgift i de aktive måneder.
 
Hvad betyder restværdien?
Når leasingperioden udløber vil restværdien som regel være nedskrevet til en værdi. Denne på forhånd aftalte restværdi skal bilen sælges ud af leasingselskabet til. Restværdien afspejler markedsprisen så realistisk som muligt.
 
Hvilke fordele er der afskrivningsmæssigt ved flexleasing?

Når man køber en bil der er 3-4 år gammel, har den taget den største afskrivning, men derfor vil der stadig komme en stor afskrivning de efterfølgende år. Hvis du køber en bil med 180 % afgift (fuld afgift), vil afgiften udgøre ca. 2/3 af hele bilens værdi – hvilket betyder at du også har en stor afskrivning på din bils afgift, som egentlig bare er tabte penge. Ved flexleasing, har du en langt mindre kapitalbinding, og du afskriver kun på selve bilen, og ikke afgiften.

Hvad sker der ved leasingudløb?

Ved leasingaftalens udløb, hæfter du som leasingtager selv for bilen, eller du afleverer den hos Dansk Motor Finans’ indleveringssted. Du har dog mulighed for at lave en ny leasingaftale, på mere gunstige vilkår, da både bilen og registreringsafgiften er nedskrevet.

Falder mit beskatningsgrundlag årligt?

Dit beskatningsgrundlag er afhængig er registreringsafgift + køretøjets indkøbspris. Hvis du laver en erhvervsleasing på 36 måneder, vil dit beskatningsgrundlag være det samme i alle månederne. Hvis du derimod tegner en 12 måneders aftale, og ønsker forlængelse efter 12 måneder, vil dit beskatningsgrundlag falde på den nye leasingaftale.

Hvad er restværdi?

Restværdi og scrapværdi er det samme. Restværdi er bilens nedskrevede værdi efter endt leasingperiode. Det er vigtigt, at bilen bliver afskrevet ned til markedsprisen. Selve afskrivningen betales i henholdsvis engangsydelsen og den månedlige leasingydelse.

Hvem står for forsikring og vægtafgift?

Vægtafgift eller grøn ejerafgift, bliver opkrævet direkte hos brugeren, som er dig som leasingtager. Forsikringen kan tegnes gennem vores flådeforsikring, men du kan også vælge selv at tegne gennem dit eget forsikringselskab. Vælger du vores, bliver det en del af leasingaftalen. Vælger du eget, faktureres du særskilt fra dit eget forsikringsselskab.

Hvad er registreringsafgift?

Før en bil kan få nummerplade på skal den værdifastsættes. Registreringsafgiften bliver fastsat ud fra handelsprisen/markedsprisen i Danmark og betales til den danske stat.

Hvor meget er registreringsafgift?

Registreringsafgiftens beløb afhænger både af den aktuelle pris på markedet, men også bilens stand, mm. Derfor skal man ved hjælp af en forhåndsvurdering, først vurderer hvor meget registreringsafgiften ender med at blive.

Kan man sæsonlease sin egen bil?

Ja det kan du. Dog kan man ikke selv eje bilen i leasingperioden, derfor skal den først sælges til leasingselskabet og herefter leases ud af selskabet.