Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er flexleasing?

  Flexleasing handler om at du betaler 0,5 % af den vurderede afgift, i en bestemt periode, i stedet for at betale 180 % i fuldafgift. Man leaser altså en bil uden afgift. Du kan læse meget mere om det her.

 • Hvilke fordele er der ren afskrivningsmæssigt ved flexleasing?

  Når man køber en bil der er 3-4 år gammel, har den taget den største afskrivning, men derfor vil der stadig komme en stor afskrivning de efterfølgende år. Hvis du køber en bil med 180 % afgift (fuld afgift), vil afgiften udgøre ca. 2/3 af hele bilens værdi – hvilket betyder at du også har en stor afskrivning på din bils afgift, som egentlig bare er tabte penge. Ved flexleasing, har du en langt mindre kapitalbinding, og du afskriver kun på selve bilen, og ikke afgiften.

 • Hvordan kan jeg vide at flexleasing er noget for mig?

  Om flexleasing er noget for dig, er din individuelle mening og følelse. Derudover er det også meget afgørende, at du vælger en bil som har flexleasing-potentiale. Det vil sige, en bil som stadig afskriver eller generelt bare har en høj registreringsafgift.

 • Hvad sker der ved leasingudløb?

  Ved leasingaftalens udløb, hæfter du som leasingtager selv for bilen, eller du afleverer den hos Dansk Motor Finans' indleveringssted. Du har dog mulighed for at lave en ny leasingaftale, på mere gunstige vilkår, da både bilen og registreringsafgiften er nedskrevet.

 • Hvor mange måneder kan man lease?

  Du kan lease fra 1-36 måneder. Årsagen til at vi ikke tilbyder længere perioder end 36 måneder, er fordi vi mener at efter en 3-årig periode, skal vi ind og se om bilen er afskrevet tilstrækkeligt, og fordi at registreringsafgiften sandsynligvis er blevet noget lavere. Dette vil give dig muligheden for at tegne en ny og mere lukrativ leasingaftale.

 • Erhvervsleasing: Falder mit beskatningsgrundlag årligt?

  Dit beskatningsgrundlag er afhængig er registreringsafgift + køretøjets indkøbspris. Hvis du laver en ervhvervsleasing på 36 måneder, vil dit beskatningsgrundlag være det samme i alle månederne. Hvis du derimod tegner en 12 måneders aftale, og ønsker forlængelse efter 12 måneder, vil dit beskatningsgrundlag falde på den nye leasingaftale.

 • Hvad betyder engangsydelse?

  Engangsydelse, udbetaling, 1. gangs ydelse. Kært barn, mange navne. Udbetaling betales ved leasingaftalens start, og er egentlig blot en del af den samlede leasingaftale. Hvis du har en lav engangsydelse, vil dine månedlige leasingydelser stige. Betaler du mere i engangsydelse, vil du have en lavere månedlige leasingydelse. Restværdien vil være upåvirket.

 • Hvad er restværdi?

  Restværdi og scrapværdi er det samme. Restværdi er bilens nedskrevede værdi efter endt leasingperiode. Det er vigtigt, at bilen bliver afskrevet ned til markedsprisen. Selve afskrivningen betales i henholdsvis engangsydelsen og den månedlige leasingydelse.

 • Er der garanti på leasingbiler?

  Leasing er ikke omfattet af købeloven. Der er derfor ingen juridisk garanti. Vi tilbyder tilkøb af garanti, som tegnes gennem CarGarantie. Prisen afhænger af hvilken pakke der vælges, og hvilken biltype der er tale om.

 • Hvem står for forsikring og vægtafgift?

  Vægtafgift eller grøn ejerafgift, bliver opkrævet direkte hos brugeren, som er dig som leasingtager. Forsikringen kan tegnes gennem vores flådeforsikring, men du kan også vælge selv at tegne gennem dit eget forsikringselskab. Vælger du vores, bliver det en del af leasingaftalen. Vælger du eget, faktureres du særskilt fra dit eget forsikringsselskab.

leasing uden engangsydelse eller flexleasing privat

Kontakt os ved spørgsmål

Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål i ovenstående FAQ. Så er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Vi har mange års erfaring inden for bilbranchen og vi står klar til at besvare dine spørgsmål på bedste vis.

Ring os op, skriv en mail eller udfyld vores kontaktformular