Splitleasing

Splitleasing er ideelt til biler med et højt beskatningsgrundlag, og hvor medarbejderen kører minimum 70% erhvervskørsel. Fordelen ved splitleasing, er at medarbejderen undgår beskatning, mod at betale en del af de samlede omkostninger, herunder leasingydelsen på leasingaftalen

Ved splitleasing betaler medarbejderen og virksomheden hver deres andel af leasingaftalen inkl. driftsomkostninger. Denne fordeling og betaling sker hver måned, i hele løbetiden.

Hvad bliver betalt af medarbejderen og virksomheden?
Beløbene, som skal betales hver måned, er alt lige fra leasingydelse til alle driftsomkostninger som fx forsikring, service, reparationer, brændstof, vægtafgift, dækskifte, vask m.m.
Som hovedregel skal alle udgifter vedrørende køretøjet fordeles mellem medarbejderen og virksomheden efter en fordelingsnøgle.

mere bil når du benytter leasing

Krav til kørselsregnskabet

Et kørselsregnskab skal ifølge lovgivningen indeholde følgende oplysninger:

 

  • Kilometertællerstand ved begyndelsen og afslutning af den daglige kørsel
  • Dato for kørslen
  • Daglig angivelse af antal kørte kilometer, med fordeling mellem erhvervsmæssig og privat kørsel
  • Bestemmelsesstedet for den erhvervsmæssige kørsel, samt eventuelle delmål undervejs
  • Kørslens erhvervsmæssige formål.

 

Det er uden betydning, om kørselsregnskabet føres elektronisk eller i fysisk form. Det afgørende er, om indholdet er korrekt anført.

Hvem laver fordelingen?

Medarbejderen får en tracker i bilen, hvorefter han med en fjernbetjening angiver, om han kører privat- eller erhvervskørsel. Hver ultimo måned kan han se sin fordeling, som han godkender.

 

Fordelingen bliver sendt ind til Dansk Motor Finans’ administration, som udarbejder to fakturaer til henholdsvis medarbejderen og virksomheden, ud fra fordelingen inkl. alle udgifter. Dette gentages i samtlige måneder i leasingperioden.

Har du spørgsmål til hvilken leasingmodel du skal vælge? Vi sidder klar til at hjælpe dig med at finde den rigtige løsning til dit behov.

browser

Approved Garanti

På alle vores leasingaftaler kan der inkluderes en ekstra garantiforsikring på køretøjets mekaniske og elektroniske dele. Det sikrer dig mod uventede værkstedsregninger, hvis uheldet skulle være ude.