Splitleasing

Med splitleasing undgår du beskatning af fri bil

Med en splitleasing har du som medarbejder en unik mulighed for at køre i dyrere premium-bil. Ved at dele leasing- og driftsomkostningerne med din virksomhed, undgår du at blive beskattet af fri bil.

Range Rover på eng
Mercedes holder ved havnen

Hvad er splitleasing?

Sammen med din virksomhed kan du indgå en splitleasingaftale, som et alternativ til en almindelig erhvervsleasing. Der er ingen specifikke krav til hverken bil eller kørselsmønster, men der vil være en række krav til hvordan ens kørsel og fordeling af omkostninger skal håndteres.

Rent lavpraktisk indgås der 2 identiske leasingaftaler til henholdsvis virksomheden og medarbejderen. Leasingaftalens ydelser fordeles sammen med bilens driftsomkostninger efter brugerens kørselsmønster.

Eksempelvis hvis den månedlige leasingydelse er Kr. 5.000,-, og brugeren kører 20% privat og 80% erhverv, vil medarbejderen blive opkrævet en månedlig leasingydelse på Kr. 1.000,- og de resterende Kr. 4.000,- går til virksomheden

Krav til kørselsregnskab

Med en så attraktiv mulighed som splitleasing, kommer der en række krav som skal overholdes for at undgå underkendelse af splitleasingaftalen. Vi anbefaler jer derfor, at I sætter jer godt ind i kravene og lovgivningen omkring denne leasingform.

 

Vi beskriver her de nævneværdige forhold du skal kende til som medarbejder og virksomhed.

Månedlig kørselsindberetning

Som bruger af bilen skal du månedligt indberette og godkende dine erhvervs- og privatkilometer. Indberetningen kan ske via computer, tablet eller smartphone. Ved leasingstart installeres der i bilen GPS-tracker, som sporer dit kørselsmønster. Dine erhvervskilometer skal udførlig dokumenteres med blandt andet adresse og erinde.

Leasingomkostninger

På baggrund af dit kørselsmønster fordeles alle leasingaftalens ydelse inkl. aftalens engangsydelse. Engangsydelsen justeres månedligt efter den akkumulerede kørselsfordeling. Både virksomhedens og medarbejderens månedlige ydelser og omkostninger vil derfor varierer fra måned til måned.

Driftsomkostninger

Udover leasingydelserne skal alle driftsomkostninger vedrørende den aktuelle leasingbil fordeles efter brugerens kørselsmønster i den pågældende måned hvor udgiften er. Af alle driftsomkostninger indgår blandt andet brændstof, grøn ejerafgift, services, reparationer, dæk mm.

Fordeling og administration

Alle leasing- og driftsomkostninger samt kørselsregnskabet indsendes månedligt til Dansk Motor Finans’ administration, som herefter samler de pågældende omkostninger, og genererer faktura til henholdsvis virksomheden og dens medarbejder som er bruger af køretøjet.

Få mere at vide om registreringsafgifter?

    Rasmus Sandvej Juulsen

    Direktør

    Hvad skal du være ekstra opmærksom på?

    Da du ved en splitleasing bliver fritaget for beskatning af fri bil, er der en række regler du skal være særligt opmærksom på.

    Såfremt grundreglerne ikke følges, vil du nemlig blive beskattet af fri bil. Så læs grundigt op på regelsættet inden du starter din første splitleasing, for at afsikre om dit behov er til en aftale som denne.

    Splitleasing eller erhvervsleasing?

    Du har sikkert mange overvejelse, når du skal vælge din næste firmabil. Splitleasing gør ikke beslutningen lettere for dig. Fordelene og ulemperne ved splitleasing kontra erhvervsleasing kan du se her:

    Fordele ved splitleasing:

    • Ingen beskatning af fri bil
    • Lave leasing-/driftsomkostninger for dig privat
    • Lavere leasing-/driftsomkostninger for virksomheden
    • Mulighed for større bil

    Vi anbefaler at du kører minimum 75% erhverv, ellers vil det ikke kunne svare sig, at etablerer en splitleasingaftale.

    FAQ

    Ofte stillede spørgsmål til splitleasing

    Hvis du er usikker på, hvordan vores processer kan tilpasses til din virksomhed, er du altid velkommen til at tage kontakt til os. Imens kan du med fordel kigge på de oftest stillede spørgsmål her.

    Kontakt os

    Kontakt os

    Hvad kan vi gøre for dig?

      Kim smiler i en bil