Kunde stiger ind i bilen
Erhvervsleasing

Erhvervsleasing er lig med budgetsikkerhed

Med erhvervsleasing gennem Dansk Motor Finans, har du som medarbejder mulighed for at få en komfortabel og sikker firmabil til lav beskatning. Sammen med vores erhvervsrådgivere kan du skræddersy din erhvervsaftale, uanset om du ønsker en operationel- eller finansiel leasingaftale.

Operationel Erhvervsleasing uden restværdi

En operationel leasingaftale anvendes oftest i forbindelse med nyvognsleasing, hvor der inkluderes service, forsikring og fabriksgaranti på køretøjet – hvilket er en tiltagende metode at erhvervslease sit næste køretøj på. Dog får du mindre bil for pengene, da bilens værdi endnu ikke har foretaget nogen afskrivning.

Vi har taget det bedste fra to verdener, og kombineret fordelene ved finansiel- og operationel leasing. Med Operationel Leasing gennem Dansk Motor Finans A/S har du altså følgende fordele:

  • Ingen restværdi
  • Skræddersy jeres leasingaftale med tillægsydelser
  • Leasing af brugte biler med lav beskatning

Vil du undgå beskatning af fri bil?

Når du som medarbejder får stillet fri bil til rådighed, bliver du beskattet af bilens værdi inklusiv dansk registreringsafgift. Det er samme regnestykke, uanset om din virksomhed vælger leasing eller kontantkøb. På luksus- og premiumbiler, kan beskatningen på selv brugte biler blive en bekostelig affære.

Hvis du som medarbejder eller ejerleder, kører mange erhvervskilometer i forholdet til privatkørsel, kan du med fordel kigge efter mulighederne for splitleasing. Kort fortalt deltager du som medarbejder i leasingaftalens ydelser og bilens driftsomkostninger, mod at blive fritaget for beskatning af fri bil.

Læs meget mere om splitleasing her

System icon

Finansiel Erhvervsleasing med restværdi

Erhvervsleasing på brugte biler anvendes oftest i forbindelse med en finansiel leasingaftale, hvilket betyder at I som erhvervskunde indestår for den aftalte restværdi (også kaldet “scrapværdi”). Når I indestår for restværdien, skal I henvise køretøjet til en tredje part – eksempelvis en bilforhandler. I skal altså agere bilsælgere ved leasingudløb. Fordelen ved at benytte en finansiel leasingaftale, er at I har fri kilometer i hele leasingperioden.

På en finansiel leasingaftale ser man oftest en forholdsmæssig lav månedlige leasingydelse, med den konsekvens at I står med en for høj restværdi, som ikke kan indfries. Ved leasingudløb kan det derfor ende med en ekstraregning. Se godt efter restværdien ved finansiel leasing og spørg jer godt til råds inden indgåelse af aftalen.

Car key

Erhvervsleasing i 2021?

Se vores lager biler her

Beregning af beskatningsgrundlag

Ny bil

Hvis køretøjets alder er under 36 måneder, bliver du beskattet af bilens pris fra ny inkl. dansk registreringsafgift. Beskatningsværdien fortsætter indtil køretøjet bliver omregistreret til eventuel anden ejer.

Brugt bil (Over 36 måneder)

Hvis køretøjets alder er over 36 måneder, bliver du som medarbejder beskattet af bilens nuværende handelspris inkl. dansk registreringsafgift. Du vil med brugtvognsbeskatning derfor kunne sparer op med 50% i beskatning, såfremt du vælger brugt fremfor nyt køretøj.

Bliv ringet op af en erhvervsrådgiver

Kunne du tænke dig at høre mere om mulighederne for erhvervsleasing? Udfyld formularen, og du vil blive kontaktet snarest muligt.